Shuttle presenteert passieve all-in-one barebones

Marco den Teuling
0

Shuttle heeft drie nieuwe all-in-one systemen gepresenteerd. De ventilatorloze systemen zijn geschikt voor bijvoorbeeld industriële toepassingen (machinebesturing) of kassasystemen. De barebones komen zonder werkgeheugen, opslagruimte of besturingssysteem.

De platte all-in-one behuizingen hebben een verstelbare steun aan de achterkant maar ook een VESA-bevestiging. Het 19,5inch-touchscreen heeft een resolutie van 1600 × 900 pixels. Het systeem moet met de IP54-bescherming bestand zijn tegen spatwater en stof. Er zijn drie modellen: de XPC P90U, P90U3 en P90U5. Ze verschillen qua processor: de P90U beschikt over een Celeron 3865U, de P90U3 over een Core i3-7100U en de P90U5 heeft een Core i3-7200U.

Shuttle barebone touchscreen all-in-one

De systemen bieden twee geheugenslots voor DDR4, voor maximaal 32 GB DDR4-RAM (2 × 16 GB). Qua opslagruimte kan een 2,5-inch ssd worden ingebouwd en is er ruimte voor een NVMe-ssd in M.2-formaat. Aansluiten van externe apparaten is mogelijk via twee USB-3.0-poorten en vier USB-2.0-poorten. Een HDMI- en VGA-aansluiting voor een externe monitor zijn aanwezig. Verder beschikken de barebones over webcam, microfoon, luidspreker, wifi, bluetooth en gigabit-ethernet.

Specifiek voor het gebruik in de industrie of in kassasystemen kunnen de systemen worden uitgebreid met twee COM-poorten en een LPT-poort (PCL71), of vier COM-poorten, een LPT-poort en een RJ11-aansluiting (POS01). De drie modellen zijn al leverbaar met een zwarte behuizing, een witte uitvoering komt ook beschikbaar. De adviesprijzen zijn 553 euro voor de P90U, 822 euro voor de P90U3 en 925 euro voor de P90U5.

 

Lees uitgebreide achtergrondinfo en vergelijkende reviews in c't magazine 6/2023

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Malware in Chrome Web Store voor browserextensies ontdekt

In de Google Chrome Web Store zijn verschillende extensies voor Google Chrome ontdekt die naast de gewenste functies ook malware bevatten. Gebruikers ...

Computex: Asus komt met nieuwe producten en samenwerking

Op Computex in Taipei heeft Asus nieuwe producten en een samenwerking aangekondigd die gericht zijn op de zakelijke markt.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er