Sharkoon introduceert nieuwe Elite Shark-kasten

Daniel Dupré
0

Sharkoon heeft twee pc-kasten uit de nieuwe Elite Shark premium-serie gepresenteerd, de CA200M en de CA200G. Beide kasten doelen primair op gamers, en de nadruk ligt dan ook op het design en een ontwerp dat geschikt is voor high-end hardware.

Sharkoon CA200M

De Sharkoon CA200M heeft aan de voorzijde een grille voor een optimale airflow (Bron: Sharkoon)

De Elite Shark kasten hebben een glazen wand met scharnieren, zodat je goed zicht hebt op alle hardware die in je pc zit en er snel bij kunt indien nodig. De CA200M en CA200G zijn identiek in opbouw met een groot verschil: de CA200M heeft aan de voorzijde een grille om de airflow in de kast te optimaliseren. De CA200G is daarentegen voorzien van een glasplaat met een reflectieve tint. Daardoor is het glas bijna ondoorzichtig, wat het effect van de RGB-verlichting moet versterken.

Sharkoon CA200G

Terwijl de Sharkoon CA200G van een donkere glasplaat is voorzien die de RGB-leds extra benadrukt (Bron: Sharkoon)

De CA200M en CA200G zijn full tower-kasten, geschikt voor ATX en E-ATX-moederborden en cpu-koelers die tot maximaal 16,5 cm hoog zijn. Ook de voeding mag flink uit de kluiten gewassen zijn met afmetingen tot maximaal 24 cm. De kasten zijn geschikt voor grafische kaarten tot 42,5 cm lang. Een grafische kaart kan bovendien naast de standaard bevestigingswijze via een adapter ook ‘verticaal’ worden bevestigd, zodat hij goed zichtbaar is door de glazen zijwand. De adapter is apart verkrijgbaar bij Sharkoon.

Bekijk hier de video:

Ook zijn de kasten voorzien van vier 3,5-inch-bays en je kunt er maar liefst zeven 2,5-inch-ssd’s in kwijt. De pc-kasten zijn net alleen voorzien van led-strips aan de voorzijde, maar ook met een 120 mm led-ventilator in het back-paneel. Voor moederborden met een header voor aanstuurbare led-verlichting, kun je op de kasten nog zes additionele licht-componenten aansluiten.

De Sharkoon Elite Shark CA200M en CA200G zijn nu beschikbaar voor een adviesprijs van 119 euro.

 

Meer hardwarenieuws vind je in c't magazine 4/2023

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Reserveer nu: De complete gids voor Windows 11

Wil je alles weten over de nieuwe mogelijkheden van Windows 11? In deze herziene speciale editie ontdek je de nieuwste functies.

Gnome 44 release: nieuwe versie maar wel zonder GTK3

Met de release van Gnome 44 is er een nieuwe versie van de gratis Linux-desktopomgeving uitgebracht, waarin belangrijke innovaties zijn doorgevoerd. Z...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er