Sega toont mini retro Game Gear Micro

Daniel Dupré
0

Kleurrijk, klein met vier klassieke games: Sega heeft vier verschillende versies van de draagbare mini-console Game Gear Micro gepresenteerd.

Sega Game Gear Micro mini console

(Bron: Sega/Amazon)

Sega heeft een nieuwe en kleinere editie van de handheld console Game Gear geïntroduceerd. Met Game Gear Micro viert het in 1960 opgerichte gamebedrijf zijn 60e verjaardag. De console is een gekrompen versie van Game Gear met een klein scherm van maar 1,15 inch.

Eveneens minuscuul is de gameselectie. De Game Gear Micro wordt geleverd in vier verschillende kleuren, elk met slechts vier – maar ook weer verschillende – spellen. Sega hoopt wellicht dat nostalgische fans alle vier miniconsoles zullen kopen. Technisch gezien zou het natuurlijk geen enkel probleem zijn geweest om alle 16 titels op één enkel apparaatje te plaatsen. Elke Game Gear Micro kost omgerekend rond 40 euro.

Op de zwarte Game Gear Micro zitten de volgende games: Sonic the Hedgehog, Puyo Puyo 2, Out Run en Royal Stone. Op de blauwe versie zitten Sonic Chaos, Gunstar Heroes, Sylvan Tale en Baku Baku Animal. De gele variant is voorzien met Shining Force Gaiden: Ensei – Jashin no Kuni he, Shining Force: The Sword of Hajya, Shining Force Gaiden: Final Conflict en Nazopuyo Aruru no Ru. De rode variant tot slot heeft Revelations: The Demon Slayer, Megami, Tensei Gaiden: Last Bible Special, The GG Shinobi en Columns.

Sega zegt dat de Game Gear Micro een formaat heeft van 80 × 43 × 20 mm. Je moet er twee AAA-batterijen ni plaatsen, die niet worden meegeleverd. Game Gear Micro is ook uitgerust met een mono luidspreker en je kunt er via de jack-poort een koptelefoon op aansluiten.

Tot nu toe is de Game Gear Micro alleen op de Japanse markt aangekondigd. De release is daar gepland voor oktober. De internationale beschikbaarheid en prijzen zal Sega op een later tijdstip bekendmaken. Sega werd opgericht op 3 juni 1960, en de originele draagbare console Game Gear werd verscheen in de herfst van 1990.

Bekijk hier de teaser trailer van de Game Gear Micro:

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't 06/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

EK 2024 live kijken? Zo kijk je o.a. Nederland – Frankrijk geheel gratis

Wil je het EK 2024 live volgen? In dit artikel lees je hoe je onder andere Nederland – Frankrijk aanstaande vrijdag in de hoogste kwaliteit met Nederl...

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er