Sega lanceert de Mega Drive Mini

Alieke van Sommeren
0

Mega Drive mini Sega Retrogaming en mini-versies van consoles zijn enorm populair. Sega kondigde ter ere van de dertigste verjaardag van de Mega Drive de mini-versie van de populaire console aan. Het kastje wordt eerst in Japan beschikbaar, andere landen volgen later dit jaar.

De Mega Drive is de enige console van Sega die wereldwijd succesvol is worden. De nieuwe mini wordt overigens niet de eerste mini-versie van de Mega Drive. Eerder bracht AtGames al een compacte versie op de markt. Over de nieuwe mini is nog maar weinig bekend, behalve dat er een terugspoel-optie op zal zitten. Sega probeert mee te liften op het succes van de NES Classic Mini en SNES Classic Mini die als warme broodjes over de toonbank vliegen.

Nog veel onduidelijk over de Mega Drive mini

De verwachting is dat er uiteraard een aantal klassieke Mega Drive-games meegeleverd worden, maar Sonic 3 ontbreekt wegens licentieproblemen met betrekking tot de muziek. Welke en/of hoeveel games erbij zitten is ook niet bekend. De kleine retroconsole kan ook nog een andere naam krijgen. Sega geeft aan dat de naam nog niet vaststaat.

Over de prijs voor de kleine retroconsole is met geen woord gerept. Het is wel wat vreemd dat wederom AtGames de mini-console gaat produceren. In het verleden brachten zij meerdere mini-versies van Sega-consoles uit, maar deze waren van nogal bedenkelijke kwaliteit.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

Opslagkompas – c’t 6/2022 is nu te lezen

c't 6 is nu te lezen. Met de grote opslaggids en diverse opslagtechnieken. Verder gegevenslekkende Android smartphones, Windows updates en problemen e...

Powertoys nu ook beschikbaar voor ARM 64

De verzameling PowerToys-gereedschappen voor Windows-pc's is in de afgelopen twee en een half jaar aanzienlijk gegroeid - en draait nu ook op ARM 64 C...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er