Sega lanceert de Mega Drive Mini

Alieke van Sommeren
0

Mega Drive mini Sega Retrogaming en mini-versies van consoles zijn enorm populair. Sega kondigde ter ere van de dertigste verjaardag van de Mega Drive de mini-versie van de populaire console aan. Het kastje wordt eerst in Japan beschikbaar, andere landen volgen later dit jaar.

De Mega Drive is de enige console van Sega die wereldwijd succesvol is worden. De nieuwe mini wordt overigens niet de eerste mini-versie van de Mega Drive. Eerder bracht AtGames al een compacte versie op de markt. Over de nieuwe mini is nog maar weinig bekend, behalve dat er een terugspoel-optie op zal zitten. Sega probeert mee te liften op het succes van de NES Classic Mini en SNES Classic Mini die als warme broodjes over de toonbank vliegen.

Nog veel onduidelijk over de Mega Drive mini

De verwachting is dat er uiteraard een aantal klassieke Mega Drive-games meegeleverd worden, maar Sonic 3 ontbreekt wegens licentieproblemen met betrekking tot de muziek. Welke en/of hoeveel games erbij zitten is ook niet bekend. De kleine retroconsole kan ook nog een andere naam krijgen. Sega geeft aan dat de naam nog niet vaststaat.

Over de prijs voor de kleine retroconsole is met geen woord gerept. Het is wel wat vreemd dat wederom AtGames de mini-console gaat produceren. In het verleden brachten zij meerdere mini-versies van Sega-consoles uit, maar deze waren van nogal bedenkelijke kwaliteit.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Nieuw Windows Insider Programma met Canary Channel

Het Windows Insider-programma van Microsoft heeft een nieuw kanaal erbij genaamd de Canary Channel. Door de release van dit nieuwe kanaal, hebben gebr...

Hoge Ziggo inflatiecorrectie 2023 per 1 juli zorgt voor ophef bij klanten

De Ziggo inflatiecorrectie van 2023 die ingaat op 1 juli 2023 zorgt voor ophef bij de klanten. De provider past een inflatiecorrectie toe van gemiddel...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er