Sega lanceert de Mega Drive Mini

Alieke van Sommeren
0

Mega Drive mini Sega Retrogaming en mini-versies van consoles zijn enorm populair. Sega kondigde ter ere van de dertigste verjaardag van de Mega Drive de mini-versie van de populaire console aan. Het kastje wordt eerst in Japan beschikbaar, andere landen volgen later dit jaar.

De Mega Drive is de enige console van Sega die wereldwijd succesvol is worden. De nieuwe mini wordt overigens niet de eerste mini-versie van de Mega Drive. Eerder bracht AtGames al een compacte versie op de markt. Over de nieuwe mini is nog maar weinig bekend, behalve dat er een terugspoel-optie op zal zitten. Sega probeert mee te liften op het succes van de NES Classic Mini en SNES Classic Mini die als warme broodjes over de toonbank vliegen.

Nog veel onduidelijk over de Mega Drive mini

De verwachting is dat er uiteraard een aantal klassieke Mega Drive-games meegeleverd worden, maar Sonic 3 ontbreekt wegens licentieproblemen met betrekking tot de muziek. Welke en/of hoeveel games erbij zitten is ook niet bekend. De kleine retroconsole kan ook nog een andere naam krijgen. Sega geeft aan dat de naam nog niet vaststaat.

Over de prijs voor de kleine retroconsole is met geen woord gerept. Het is wel wat vreemd dat wederom AtGames de mini-console gaat produceren. In het verleden brachten zij meerdere mini-versies van Sega-consoles uit, maar deze waren van nogal bedenkelijke kwaliteit.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

Google lanceert vijfde beta van Android 12 en Pixel 6 (Pro) smartphone

Google heeft de laatste beta van Android 12 vrijgegeven en in een promovideo is ook de aankomende Pixel 6 smartphone te zien.

Windows 11 hardware eisen in de praktijk – en hoe je ze omzeilt

De aangekondigde Windows 11 hardware eisen hebben voor heel wat opschudding gezorgd. Wij hebben ze in de praktijk gecheckt – met verrassende resultate...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er