Seagate brengt 30 TB harde schijven op de markt

Elwin Hodžić
0

Sinds medio april 2023 levert Seagate als eerste fabrikant harde schijven met een capaciteit van 30 TB aan zijn partners. Deze nieuwe harde schijven met Heat Assisted Magnetic Recording-technologie (HAMR) zijn kleiner en efficiënter dan die van concurrenten zoals Western Digital en Toshiba.

Kleine serie geproduceerd voor zakelijke partners

Seagate heeft tot nu toe alleen kleine series geproduceerd en geleverd aan zakelijke partners. Hierbij moet je voornamelijk denken aan exploitanten van clouddatacenters. De eerste verkopen van deze harde schijven worden in de volgende bedrijfscijfers verwacht. Afhankelijk van kwalificatietijden bij cloudoperators en de marktomstandigheden, plant Seagate de serieproductie pas begin 2024 op te voeren.

Groot verlies door verkoop harde schijven en neergang in nearline harde schijven

Seagate sloot het afgelopen kwartaal af met een min van 433 miljoen dollar, inclusief een boete van 300 miljoen dollar die Seagate aan Huawei betaalt vanwege de verkoop van harde schijven. Zelfs zonder deze boete steeg het nettoverlies in drie maanden van 33 miljoen naar 133 miljoen dollar. Dit is het gevolg van een sterker dan verwachte neergang in nearline harde schijven met hoge capaciteit. In de aangepaste cijfers (non-GAAP) zat de operationele business nog net in het zwart.

Capaciteit van 118,7 exabyte aan harde schijven geleverd

Begin 2023 heeft Seagate harde schijven geleverd met een totale capaciteit van 118,7 exabyte. Dit resulteerde in bijna 14,5 miljoen verkochte harde schijven, met een gespecificeerde gemiddelde capaciteit van 8,2 TB.


Op de hoogte blijven omtrent alle ontwikkelingen die betrekking hebben tot de zakelijke IT-markt? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuws en/of  volg ons op LinkedIn:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer over

harde schijf

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Windows 11 24H2 Release Preview opnieuw beschikbaar zonder Recall

Microsoft onderbrak verrassend de distributie van de Release Preview van Windows 11 24H2 afgelopen week. Nu is de Windows 11 24H2 Release Preview weer...

EK 2024 live kijken? Zo kijk je o.a. Nederland – Frankrijk geheel gratis

Wil je het EK 2024 live volgen? In dit artikel lees je hoe je onder andere Nederland – Frankrijk aanstaande vrijdag in de hoogste kwaliteit met Nederl...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er