SanDisk toont usb-stick van 4 TB

Daniel Dupré
0

De capaciteit van de meeste usb-sticks die verkocht worden zit ruim onder 1 TB. SanDisk heeft op de CES een prototype van een stick getoond waar je beduidend meer gegevens op kwijt kunt.

 

SanDisk 4TB Stick

USB-stick met een capaciteit van 1 of meer TB zie je maar zelden. Zo hier en daar kom je nog wel de Kingston DataTraveler Ultimate GT tegen met 2 TB en met een prijs van ruim boven de 1000 euro moet je wel heel diepe zakken hebben wil je bereid zijn zoveel voor een geheugenstick te betalen. Op De CES toonde SanDisk een model met maar liefst de dubbele capaciteit.

Verdere details heeft het bedrijf niet vrijgegeven, noch wat de lees/schrijf-snelheid betreft, noch met betrekking tot de prijs en beschikbaarheid. Alleen dat er een USB type C aansluiting op zit.

Vorig jaar had SanDisk al een keer een vergelijkbaar prototype laten zien, toen nog met 1 TB. Dit model is echter nooit op de markt verschenen. We gaan er daarom ook een beetje van uit dat de 4-TB-stick eerder een studie is om de technische mogelijkheden van het eigen flash-geheugen te demonstreren dan een model dat daadwerkelijk voor de consumentenmarkt is gedacht.

 

Meer over

Opslagmedia

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er