Samsung presenteert muziektelefoon

Redactie
0

Samsung heeft met de Galaxy Music een bijzonder compacte smartphone gepresenteerd. Uniek is de combinatie van een display van slechts drie inch en een modern besturingssysteem (Android 4). Vergelijkbare apparaten draaien op versie 2.3 of nog ouder. Het apparaat dankt zijn naam onder meer aan de stereospeakers aan de voorkant, de FM-radio en een speciale knop voor de muziekspeler.

Niet alleen qua formaat stelt Samsung zich bescheiden op:  het werkgeheugen bedraagt namelijk 512 MB wat voor een nieuw Android-toestel vrij weinig is. Verder heeft het display een resolutie van slechts 320 × 240 pixels (zelfs minder dan enkele oudere telefoons) en heeft het interne geheugen een capaciteit van 4 GB. Met behulp van een microSD-kaart is die wel te vergroten. De Galaxy Music ondersteuntl HSPA via UMTS, n-WLAN en heeft een usb-aansluiting. Over de processor houdt de fabrikant de lippen op elkaar.

Aan de achterkant zit een 3-megapixelcamera met vaste focus en zonder flits, een frontcamera ontbreekt. De accu is met 1300 mAh relatief klein. Onder de naam Galaxy Music Duos moet er volgens Samsung ook een versie met dual-SIM-ondersteuning uitkomen.

Eind september stond de Galaxy Music al op een lijst met smartphones die in de toekomst de huidige Android-versie 4.1 (Jelly Bean) moet krijgen. Een exact tijdstip noemde Samsung daarvoor echter niet. Over prijzen en leverbaarheid werd eveneens niets bekend gemaakt. Gezien de uitvoering zou de prijs wel duidelijk onder de 200 euro kunnen komen te liggen.

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

Netflix-account delen: omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het aanpakken van mensen die hun Netflix-account delen met anderen. Dit wordt namelijk niet meer geaccepteerd door de streamin...

Logitech kondigt de Astro A50 X aan voor alle consoles én je pc

Vandaag introduceert Logitech de draadloze gamingheadset Logitech G Astro A50 X Lightspeed. Deze headset is compatibel met pc's, smartphones en alle h...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er