Samsung Portable SSD T7 Touch: SSD met vingerafdrukscanner

Daniel Dupré
0
Samsung Portable SSD T7 Touch

(Bron: Samsung)

Samsung heeft de Portable Solid State Drive (SSD) T7 Touch aangekondigd, een compacte externe solid state drive met een ingebouwde vingerafdrukscanner waarmee je je belangrijke bestanden veilig houdt.

De doelgroep van de schijf is volgens Samsung zowel professionele als thuisgebruikers. De externe ssd beschikt over een USB 3.2 Gen 2-poort voor een snelle gegevensoverdracht. Samsung noemt een leessnelheid van 1050 MB/s en een schrijfsnelheid van 1000 MB/s, afhankelijk van het apparaat waarop je de ssd aansluit. Hij zou volgens Samsung ongeveer twee keer zo snel als zijn voorganger, de T5.

Naast de vingerafdrukscanner kan de schijf met een wachtwoord worden beveiligd en ondersteunt hij AES 256-bit hardware-encryptie. De drive heeft een aluminium behuizing en er zit een ‘Motion LED’ op, waarmee je de status van het apparaat kunt zien.

De T7 Touch is verkrijgbaar in zwart of zilver. Hij is beschikbaar in een 500 GB, 1 TB en 2 TB versie. De drive wordt geleverd met een USB Type-C-naar-C-kabel en een USB Type-C-naar-A-kabel.

De schijf zal vanaf februari beschikbaar zijn voor adviesprijzen van € 169,99 (500 GB), € 249,99 (1 TB) en €459,99 (2 TB).

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er