Samsung onthult productportfolio voor 2020

Daniel Dupré
0

Samsung heeft zijn line-up van Europese tv’s en audioapparatuur voor 2020 op het Samsung Forum in Valletta, Malta gepresenteerd, waaronder het nieuwe vlaggenschip, de Q950TS QLED 8K-tv, en een uitgebreid portfolio aan QLED 8K en 4K, MicroLED, lifestyle-tv’s en soundbars.

Samsung lineup 2020

(Bron: Samsung)

De Q950TS QLED 8K-tv 2020 zal in Europa beschikbaar zijn in 65, 75 en 85 inch. Het scherm heeft een profiel van 15 mm en zes ingebouwde luidsprekers.

Naast de Q950 heeft Samsung ook de Q900TS en Q800T aangekondigd, eveneens QLED 8K-tv’s. De schermen zijn verkrijgbaar in 55 tot 98 inch. Daarnaast verschijnen er ook diverse QLED 4K-tv’s: de Q60T-, Q70T-, Q80T-, Q90T- en Q95T-modellen in maten van 43 tot 85 inch.

Samsung zegt dat naast de beeld- en geluidskwaliteit de tv’s zich met name onderscheiden door de verbeterde AI-functies voor ‘Smart Screen’. De Quantum Dot AI 8K-contentprocessor van Samsung, samen met het eigen softwareplatform Tizen, verzorgt het opschalen van de beelden naar de 8K-resolutie.

Samsung Line-up

(Bron: Samsung)

Met Adaptive Picture worden de lichtomstandigheden en de inhoud op het scherm geanalyseerd om de beeldkwaliteit te verbeteren en aan te passen naar hoe licht of donker een kamer is. Met Active Voice Amplifier worden achtergrondgeluiden herkend en wordt de stemhelderheid er automatisch op aangepast. Daarnaast moet Objecting Tracking Sound+ (OTS+) een ruimtelijk geluidseffect geven via de verschillende ingebouwde luidsprekers aan de boven-, zij- en onderkant van de tv. In combinatie met een soundbar uit de Samsung Q-serie blijven de boven- en zijluidsprekers actief voor een beter geluid.

De nieuwe soundbars bestaan onder andere uit de Q-serie (Q800T, Q70T en Q60T) en de S-serie (S60T en S40T). Deze soundbars heeft Samsung naar eigen zeggen ontworpen voor muziekliefhebbers en mensen die waarde hechten aan premium design.

The Sero

(Bron: Samsung)

In het lifestyle segment heeft Samsung ook The Sero aangekondigd, die zich onderscheidt door zowel in de landschaps- als portretmodus te kunnen draaien. Bovendien zijn er nieuwe modellen uit Samsungs serie design-tv’s, The Serif en The Frame.

Het persbericht en verdere informatie over Samsungs nieuwe portfolio van producten is te vinden op de Samsung website.

Meer nieuws lees je in c't 06/2024

Meer over

Audiosmart-tv

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er