Samsung komt met nieuwe interface One UI voor smartphones

Marco den Teuling
0

Samsung heeft de opvolger uitgebracht van de Samsung Experience Interface: Samsung One UI. Een nieuwe interface die de gebruiker wel heel makkelijk maakt. Je ziet alleen wat je nodig hebt en gebruikt. Focus is het toverwoord. One UI komt tegelijkertijd met de upgrade van Samsung naar Android Pie. Op welke punten maakt de nieuwe interface dingen makkelijker? We gaan de belangrijkste verbeteringen even kort langs.

Op welke toestellen werkt Samsung One UI?

Hoogstwaarschijnlijk zit One UI standaard op de mogelijk nieuwe Samsung Galaxy S10 die bij KPN, Telfort, T-mobile en andere providers waarschijnlijk snel te pré-orderen is. Daarnaast komt de nieuwe interface mee met de uitrol van de Android 9.0 upgrade, Android Pie. Dus begin 2019 kun je ook op Galaxy S9 en Note 9 met One UI aan de slag gaan. Ook goed nieuws voor de iets oudere varianten: daarna zijn de Galaxy S8 en Note 8 aan de beurt!

Alles binnen handbereik

De bediening van Samsung-toestellen wordt nog gebruiksvriendelijker. Zit je te prutsen om met je duim de bovenkant van je scherm te raken? Dat is verleden tijd met One UI. De focus ligt op navigatie met één hand. Het bovenste deel van het scherm is voor viewing, het onderste deel voor bediening. Alle interactieve elementen zitten nu aan de onderkant, altijd binnen handbereik.

Samsung One UI interface bediening onder

Easy experience

De ervaring van de gebruikers staat heel hoog in het vaandel bij Samsung. Intuïtief: een tweede toverwoord bij deze nieuwe interface. Niet meer zoeken naar de juiste knoppen, maar direct zien wat je wilt doen. Focus op je taak. Alles zit op een logische plek en je navigeert simpel naar de volgende stap. Kleine details maken een groot verschil.

Samsung One UI interface uiterlijk

Nieuwe look and feel

Iets wat je gelijk gaat zien met One UI: Samsung steekt de bekende pictogrammen in een nieuw jasje. De visuals zijn erg duidelijk en intuïtief, zodat het wel heel eenvoudig gemaakt wordt. Geen twee keer na denken over wat je aanklikt. De Koreaanse fabrikant zelf noemt het een nieuwe ‘look and feel’ en ‘solide style’ en toegegeven: het ziet er goed uit.

Samsung One UI interface design stijl

Meer comfort

Comfort is het derde en laatste toverwoord bij de One UI. Met de speciale nachtmodus kijk je door de warmere kleuren op een prettige manier in het donker naar de telefoon. Door de intelligente modus pas je nu ook heel eenvoudig effecten aan op de camera. Resultaat? Nog betere foto’s op je nieuwe Samsung.

Simpele notificaties

De meldingen in het beginscherm zijn verbeterd, het design is namelijk lekker simpel gehouden. Leken de meldingen voorheen nog op elkaar, nu zie je in één oogopslag wat er gebeurd is. Telefoontje gemist, nieuwe e-mail ontvangen of foto opgeslagen? Je ziet direct wat het is.

Hieronder zie je nog een overzicht van Samsungs planning voor de Android Pie-update voor verschillende toestellen, waar One UI in zou moeten zitten.

Android Pie update met One UI

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Hackers misbruiken o.a. Hyper-V beveiligingslekken in Windows

Momenteel maken hackers gebruik van twee beveiligingslekken in verschillende versies van Windows en Windows Server. Daarnaast zijn nog twee andere kwe...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er