Samsung lanceert 4K-laserprojector

Daniel Dupré
0

Samsung heeft op de internationale liveshow ‘Life Unstoppable’ een nieuwe 4K-laserprojector The Premiere gepresenteerd.

The Premiere 4K-laserbeamer

(Bron: Samsung)

De The Premiere zal binnenkort verkrijgbaar zijn in twee modellen, de LSP9T en LSP7T. Beide projecteren een 4K-beeldresolutie op een scherm van maximaal 130 inch, wat neerkomt op 3,30 meter. The Premiere LSP9T is HDR10+ gecertificeerd en beschikt over een drievoudige lasertechnologie. De projector heeft volgens Samsung een piekhelderheid van maximaal 2800 ANSI lumen. De goedkopere LSP7T heeft maar een laserdiode in combinatie met een snel ronddraaiende kleurenschijf.

The Premiere ondersteunt de Filmmaker-modus. Deze standaard is in het leven geroepen om films weer te geven op een manier die trouw is aan de visie van de regisseur. De projector is ook voorzien van Samsungs Smart TV-platform Tizen, dat diverse streaming video-apps van de belangrijke contentaanbieders bevat. Met functies zoals Tap View en mobile mirroring kun je mobiele apparaten met The Premiere verbinden.

The Premiere 4K-laserbeamer

(Bron: Samsung)

Bijzonder aan The Premiere is dast hij een ultrakorte projectieafstand heeft. Daarmee kun je het apparaat op korte afstand tot de muur plaatsen. Op maar 11 centimeter afstand biedt de LSP9T een 100-inch-beeld; op 24 centimeter afstand krijg je het maximale 130-inch-beeld te zien. De LSP7T moet met 30 centimeter iets verder van de muur staan om een beeld van 100 inch te tonen. De laserprojector is bovendien voorzien van Acoustic Beam surround sound en heeft ingebouwde woofers.

The Premiere is vanaf dit najaar verkrijgbaar in de Benelux. De LSP9T heeft een adviesprijs van €6499 en de LSP7T zal voor €3499 verkrijgbaar zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

Meer hardwarenieuws lees je in c't mrt/2021

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

Veel keuze in gaming-laptops

Er is keuze genoeg als je een gaming-laptop zoekt, maar hij moet wel passen bij jouw wensen. Ga je voor brute kracht of liever iets compacters en univ...

Sophos presenteert next-gen beveiliging voor Snapdragon

Sophos introduceert Intercept X endpoint-bescherming voor 5G-pc's die worden aangedreven door de Snapdragon-computerplatforms van Qualcomm Technologie...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er