Samsung kondigt Galaxy Tab 3 aan

Redactie
0

Samsung heeft de derde generatie van zijn Android-tablet Galaxy Tab aangekondigd. Begin deze week werd bekend dat de nieuwe Galaxy Tab 3 met zijn 7″-display en wifi deze zomer in het wit verkrijgbaar moet zijn. In andere landen komt ook een 3G-variant uit. In Nederland zijn hiervoor vooralsnog geen plannen.

De Galaxy Tab 3 is een middenklasse Android-apparaat. Hij heeft als besturingssysteem Android 4.1 (Jelly Bean), een dualcore-cpu met 1,2 gigahertz en een LCD-display met een resolutie van 1024 × 600 pixels (ca. 169 dpi). Het werkgeheugen is 1 GB en de interne flashopslag 8 GB. Die laatste is met behulp van een microSD-kaart uit te breiden tot 64 GB. Samsung zal in andere landen ook een 16GB-variant uitbrengen, helaas dus niet in Nederland.

Aan de achterkant heeft het apparaat een 3-megapixelcamera, de resolutie van de camera aan de voorkant is 1,3 megapixels. Naast de gebruikelijke Google-diensten als Google Maps, Now, Talk en Gmail heeft Samsung nog wat eigen apps toegevoegd.

De prijs is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of (en wanneer) er een 10″-variant van de Galaxy Tab 3 zal uitkomen.

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

Sony maakt muziek beschikbaar in 360 Reality Audio

Sony heeft de eerste 1000 tracks in zijn 360 Reality Audio formaat beschikbaar gemaakt. Volgens Sony biedt dit formaat een driedimensionale muziekbele...

Intel Comet Lake-S: Core i3-processors met vier rekeneenheden en acht threads

In een benchmark-database is de Core i3-10100 van Intel opgedoken. In tegenstelling tot de huidige generatie Core i3-cpu’s ondersteunt deze chip hyper...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er