Samsung kondigt Galaxy Tab 3 aan

Redactie
0

Samsung heeft de derde generatie van zijn Android-tablet Galaxy Tab aangekondigd. Begin deze week werd bekend dat de nieuwe Galaxy Tab 3 met zijn 7″-display en wifi deze zomer in het wit verkrijgbaar moet zijn. In andere landen komt ook een 3G-variant uit. In Nederland zijn hiervoor vooralsnog geen plannen.

De Galaxy Tab 3 is een middenklasse Android-apparaat. Hij heeft als besturingssysteem Android 4.1 (Jelly Bean), een dualcore-cpu met 1,2 gigahertz en een LCD-display met een resolutie van 1024 × 600 pixels (ca. 169 dpi). Het werkgeheugen is 1 GB en de interne flashopslag 8 GB. Die laatste is met behulp van een microSD-kaart uit te breiden tot 64 GB. Samsung zal in andere landen ook een 16GB-variant uitbrengen, helaas dus niet in Nederland.

Aan de achterkant heeft het apparaat een 3-megapixelcamera, de resolutie van de camera aan de voorkant is 1,3 megapixels. Naast de gebruikelijke Google-diensten als Google Maps, Now, Talk en Gmail heeft Samsung nog wat eigen apps toegevoegd.

De prijs is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of (en wanneer) er een 10″-variant van de Galaxy Tab 3 zal uitkomen.

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

Sega toont mini retro Game Gear Micro

Kleurrijk, klein met vier klassieke games: Sega heeft vier verschillende versies van de draagbare mini-console Game Gear Micro gepresenteerd.

Verschijningsdatum bèta-versie Android 11 uitgesteld

Google heeft de lancering van de bètaversie van Android 11 die op 3 juni zou verschijnen uitgesteld, vermoedelijk als gevolg van de onrusten in de VS.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er