Samsung kondigt Galaxy Tab 3 aan

Redactie
0

Samsung heeft de derde generatie van zijn Android-tablet Galaxy Tab aangekondigd. Begin deze week werd bekend dat de nieuwe Galaxy Tab 3 met zijn 7″-display en wifi deze zomer in het wit verkrijgbaar moet zijn. In andere landen komt ook een 3G-variant uit. In Nederland zijn hiervoor vooralsnog geen plannen.

De Galaxy Tab 3 is een middenklasse Android-apparaat. Hij heeft als besturingssysteem Android 4.1 (Jelly Bean), een dualcore-cpu met 1,2 gigahertz en een LCD-display met een resolutie van 1024 × 600 pixels (ca. 169 dpi). Het werkgeheugen is 1 GB en de interne flashopslag 8 GB. Die laatste is met behulp van een microSD-kaart uit te breiden tot 64 GB. Samsung zal in andere landen ook een 16GB-variant uitbrengen, helaas dus niet in Nederland.

Aan de achterkant heeft het apparaat een 3-megapixelcamera, de resolutie van de camera aan de voorkant is 1,3 megapixels. Naast de gebruikelijke Google-diensten als Google Maps, Now, Talk en Gmail heeft Samsung nog wat eigen apps toegevoegd.

De prijs is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of (en wanneer) er een 10″-variant van de Galaxy Tab 3 zal uitkomen.

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er