Samsung introduceert Galaxy Tab A7, Galaxy A42 5G en Galaxy Fit2

Daniel Dupré
0

Samsung heeft bij een online evenement een instap-tablet en een mobiele telefoon uit het middensegment aangekondigd. Bovendien brengt het Koreaanse bedrijf een nieuwe fitness-polsband op de markt.

Samsung Galaxy Tab A7 tablet

(Bron: Samsung)

De Tab A7 die Samsung via een livestream presenteerde is een veel goedkoper alternatief voor de top-tablet van het bedrijf, de Galaxy Tab S7 die vanaf 700 verkrijgbaar is. Voor de wifi-versie van de Tab A7 vraagt Samsung 230 euro en 290 euro voor de versie met 4G-connectiviteit.

In de Galaxy Tab A7 zit een Qualcomm Snapdragon 662-cpu en 3 GB RAM. De interne opslag van 32 GB is relatief klein: na de installatie van de Android blijft er nog maar ongeveer 20 GB van over. Dankzij het microSD-slot kan de opslagruimte echter naar behoefte worden uitgebreid. De Tab A7 heeft een 10,4 inch TFT-display met een resolutie van 2000 × 1200 pixels, wat zonder meer respectabel is voor zijn prijsklasse. De Galaxy Tab A7 zal in september worden gelanceerd.

Vanaf november zal de Galaxy A42 5G smartphone beschikbaar zijn voor 370 euro – het goedkoopste model van Samsung met 5G ondersteuning. Het toestel heeft een 6,6 inch AMOLED display en een 5000 mAh accu. Samsung heeft nog niet aangegeven welke processor in de smartphone zit. Op de achterkant van de Galaxy A42 5G zit een quad-camera, waarvan de hoofdlens foto’s met 48 megapixels maakt.

 

Samsung Galaxy A42 smartphone

(Bron: Samsung)

Tijdens het evenement presenteerde Samsung ook de Smartwatch Watch3 Titanium en de Fit 2 fitness-polsband. De Galaxy Fit 2 heeft een 1,1 inch OLED-display en sensoren voor de acceleratie, positie en de hartslag. De Galaxy Fit 2 moet activiteiten zoals fietsen of hardlopen automatisch kunnen detecteren. De polsband is bovendien geschikt om meer te zwemmen. De Galaxy Fit 2 gaat begin oktober in de verkoop voor 49 euro.

De Galaxy Watch 3 Titanium is een alternatieve versie van de onlangs geïntroduceerde Galaxy Watch 3. Nieuw is de behuizing van titanium, die voorzien is van een draaibare ring en een roestvrijstalen armband. De Galaxy Watch 3 Titanium zal beschikbaar half september beschikbaar zijn voor een prijs van 633 euro.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er