Samsung Galaxy S3 haalt iPhone 4S in

Redactie
0

De Samsung Galaxy S3 is volgens marktonderzoekers de best verkochte smartphone in het derde kwartaal van 2012. Daarmee hebben de Koreanen voor het eerst de Amerikanen van Apple ingehaald. Hun iPhone 4S was in het vorige kwartaal nog het meest succesvol. Met 18 miljoen verkochte apparaten kwam de Galaxy S3 in het derde kwartaal op een marktaandeel van bijna 11 procent, zo meldt het onderzoeksbureau Strategy Analytics.

Samsung heeft zijn nieuwe topmodel in mei gepresenteerd. In het tweede kwartaal (april tot juni) heeft de fabrikant volgens Strategy Analytics 5,4 miljoen exemplaren van de smartphone geleverd. Van de iPhone 4S werden volgens dit rapport in het derde kwartaal 16,2 miljoen stuks verkocht. Daarmee komt het model bij Strategy Analytics op een marktaandeel van iets minder dan 10 procent. Voor het tweede kwartaal noteren de onderzoekers 19,4 miljoen verkochte exemplaren van de iPhone 4S met een marktaandeel van bijna 13 procent.

“Het grote touchscreen, uitgebreide distributie via tientallen landen en royale subsidies van operators zijn belangrijke redenen voor het succes van de Galaxy S3”, verklaarde analist Neil Shah. Toch zou dat succes wel eens van korte duur kunnen zijn. “De iPhone 5 heeft met naar schatting 6 miljoen afgeleverde apparaten in het derde kwartaal een solide start gemaakt”, aldus Shah. “We verwachten dat de iPhone 5 de Galaxy S3 in het lopende vierde kwartaal weer zal inhalen.” Apple heeft de iPhone 5 half september gepresenteerd en in het eerste weekend ongeveer vijf miljoen keer verkocht.

De marktonderzoekers van Strategy Analytics komen voor de totale smartphone-markt op bijna 168 miljoen stuks, terwijl dat er in het vorige kwartaal nog iets minder dan 153 miljoen waren. De collega’s bij IDC komen in totaal op 180 miljoen smartphones. De mobiele markt zal nog wel een poosje booming business blijven. De voorspellers van Gartner schatten de totale markt voor smartphones en tablets voor 2012 op ruim 820 miljoen verkochte apparaten. Volgend jaar moeten dat er al 1,2 miljard zijn.

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

KPN inflatiecorrectie 2023: dit is wat je kunt verwachten als KPN-abonnee

Ook KPN komt met een inflatiecorrectie van 2023, net als de Ziggo inflatiecorrectie 2023. Wel beperkt KPN de prijsverhoging tot 6,4 procent in tegenst...

ChatGPT-app nu beschikbaar voor iOS in Nederland & België

Eindelijk is het zover: je kunt nu ChatGPT gebruiken als app op iOS in Nederland en België. De officiële ChatGPT-app is vanaf nu te downloaden op je i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er