Samsung Galaxy Note 10.1 deze week te koop

Redactie
0

Op een persbijeenkomst eerder vandaag heeft het Koreaanse Samsung aangekondigd dat haar nieuwe tablet Galaxy Note 10.1 vanaf deze week in Nederland te koop zal zijn, als een van de eerste landen waar de tablet uitkomt.

De Note 10.1 met zijn 10,1″-touchscreen (1280 × 800) is een grotere uitvoering van de originele Galaxy Note smartphone met een 5,3″-scherm. Het bijzondere aan de Galaxy Notes is dat je hun touchscreen niet alleen met je vingers maar ook met een pen kunt besturen.

De tablet is nog geen 9 mm dik en weeg 583 gram. Hij draait op dezelfde quadcoreprocessor die ook de Galaxy S III smartphone aandrijft. De Note 10.1 beschikt over 16 GB aan intern geheugen, dit is uitbreidbaar via een microSD-kaart. Bij de Note krijg je ook 50 GB aan cloudopslag bij Dropbox.

De Note 10.1 heeft net als de Galaxy Tab 2-serie luidsprekers aan weerszijden van het scherm.

Het Android-besturingssysteem is gebaseerd op Ice Cream Sandwich (Android 4.0), met daar overheen Samsungs eigen TouchWiz-schil.

Samsung heeft de speciale Note-applicatie S Note, waarmee je tekeningen en notities kunt maken, verbeterd en uitgebreid.

De basisversie met 16 MB opslaggeheugen en wifi heeft een adviesprijs van 479 euro en voor de 3G-variant betaal je 599 euro.

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

Geen Windows 11 23H2 release, wel update met o.a. Windows 11 Copilot

Vandaag is de dag dat er verwacht werd dat de nieuwe Windows 11 23H2 release zal plaatsvinden. Toch is dit niet het geval: Microsoft brengt vandaag in...

De Philips Hue Matter-ondersteuning is dan eindelijk uitgerold

Enige tijd geleden schreven we nog over waarom de smarthome-standaard Matter niet van de grond komt, maar nu begint het balletje eindelijk te rollen. ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er