Samsung Galaxy A50: goedkoper alternatief voor de Galaxy S10?

Marco den Teuling
0

De Samsung Galaxy S10 is ondertussen goed verkrijgbaar, maar de hoge prijs zal sommigen afschrikken. Met de Galaxy A50 biedt Samsung een interessant, goedkoper alternatief. Het toestel moet halverwege maart in Europa verkrijgbaar zijn.

De Galaxy A50 is nu al te (pre)orderen bij veel webshops. De losse verkoopprijs ligt rond 350 euro, bij een abonnement is het toestel al vanaf circa 20 euro per maand te krijgen (zonder eenmalige bijbetaling). In Nederlandse en Belgische webshops zien we vooral de blauwe en zwarte uitvoering, bij sommige shops ook een witte. Op de website van Samsung staat verder een ‘coral’ uitvoering. Die laatste kleur houdt het midden tussen zalmkleurig en roze. De coating zorgt er bovendien voor dat je kleurschakeringen ziet, afhankelijk van het invallende licht.

Samsung Galaxy A50 kleuren

Met 350 euro kost het toestel ongeveer de helft van de goedkoopste Galaxy S10-variant, de S10e (€ 750) en veel minder dan topmodel S10 Plus (€ 1000). Toch zijn er wel overeenkomsten, te beginnen met het design. Ook de Galaxy A50 heeft een voorkant die vooral uit scherm bestaat. Bij de A50 zit er geen cameragaatje in het scherm (punch hole) maar een kleine inkeping boven (notch). Beide oplossingen hebben hun voor- en tegenstanders. Ook bij de A50 krijg je een amoled-scherm met diepe kleuren en goed contrast, al is dat van de S10 nog beter. En er is ook een vingerafdrukscanner onder het scherm ingebouwd.

Net als de S10, is ook de A50 nog voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting. De software is vergelijkbaar, met Samsungs nieuwe One UI en daaronder een recente Android. De opslagruimte op de A50 is met 128 GB hetzelfde als bij de goedkoopste S10-modellen. De batterij is zelfs groter bij de A50 dan bij de S10e (4000 mAh vs. 3100 mAh) en de hardware energiezuiniger. Natuurlijk is de S10 op veel punten beter (snellere cpu, gpu, betere camera), maar bij normaal dagelijks gebruik zul je hier weinig van merken. Voor maximale prestaties (in games) of de beste fotokwaliteit moet je wel de S10 kiezen.

Nog een klein puntje, of eigenlijk een groot punt: de A50 is een flink uit de kluiten gewassen toestel. Het 6,4inch-scherm zit in een flink grotere behuizing dan de compacte S10e (5,7inch-scherm). De Samsung Galaxy A50 is zelfs net iets groter dan de Galaxy S10+.

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er