Samsung gaat buigzaam display demonstreren

Redactie
0

Op de CES, die van 8 tot 11 januari in Las Vegas plaatsvindt, wil Samsung een buigzaam display introduceren. Dat bevestigde de displayafdeling van het bedrijf tegenover Amerikaanse media. Het display moet een diagonaal van 5,5 inch (ongeveer 14 centimeter) hebben en met 1280 x 720 pixels tot een indrukwekkende pixeldichtheid van 267 dpi komen.

Samsung is niet de enige fabrikant die aan de ontwikkeling van een buigzaam display werkt. Sony presenteerde in 2010 op de DisplayWeek al een OLED-scherm van 80 micrometer dun, die in bedrijf met een dunne spoel voortdurend af- en weer opgerold werd. Maar bij deze samples was van een hoge resolutie geen sprake. Volgens Sony had deze 4,1″-OLED een resolutie van 432 x 240 pixels. Een door Samsung in 2011 op de CES gepresenteerd OLED-scherm kwam tot 800 x 480 pixels.

Samsungs 5,5″-display geeft een eerste indruk van de technische vernieuwingen die te verwachten zijn bij komende smartphonegeneraties. Het kan alleen nog wel even duren voor de flexibele displays in serie worden geproduceerd . Onlangs heeft Samsung naar het schijnt vanwege fabricageproblemen de productie van buigzame organische displays  uitgesteld.

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order de nieuwe special: ChatGPT en andere mogelijkheden van AI

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

IBC 2023: een samenvatting van de beurs in Amsterdam

Dit jaar vond de jaarlijkse vakbeurs voor consumentenelektronica IFA Berlin plaats van 1 september tot 5 september 2023. Wederom was de redactie van c...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er