Samsung gaat buigzaam display demonstreren

Redactie
0

Op de CES, die van 8 tot 11 januari in Las Vegas plaatsvindt, wil Samsung een buigzaam display introduceren. Dat bevestigde de displayafdeling van het bedrijf tegenover Amerikaanse media. Het display moet een diagonaal van 5,5 inch (ongeveer 14 centimeter) hebben en met 1280 x 720 pixels tot een indrukwekkende pixeldichtheid van 267 dpi komen.

Samsung is niet de enige fabrikant die aan de ontwikkeling van een buigzaam display werkt. Sony presenteerde in 2010 op de DisplayWeek al een OLED-scherm van 80 micrometer dun, die in bedrijf met een dunne spoel voortdurend af- en weer opgerold werd. Maar bij deze samples was van een hoge resolutie geen sprake. Volgens Sony had deze 4,1″-OLED een resolutie van 432 x 240 pixels. Een door Samsung in 2011 op de CES gepresenteerd OLED-scherm kwam tot 800 x 480 pixels.

Samsungs 5,5″-display geeft een eerste indruk van de technische vernieuwingen die te verwachten zijn bij komende smartphonegeneraties. Het kan alleen nog wel even duren voor de flexibele displays in serie worden geproduceerd . Onlangs heeft Samsung naar het schijnt vanwege fabricageproblemen de productie van buigzame organische displays  uitgesteld.

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er