Samsung Display staakt lcd-productie eind 2020

Daniel Dupré
0

Samsung Display wil de productie van lcd-schermen tegen het einde van het jaar stopzetten. In plaats daarvan wil het bedrijf zich gaan concentreren op panels met quantum dot-technologie, zo meldt persbureau Reuters.

 

Samsung

Volgens Reuters zijn er twee Chinese fabrieken van Samsung en twee andere in thuisland Zuid-Korea getroffen. Samsung Display had in oktober al aangekondigd dat het een van de twee Zuid-Koreaanse lcd-fabrieken zou sluiten. Het bedrijf noemde de dalende vraag en een overvloed aan aanbod als reden voor de stopzetting.

Samsung Display kondigde tevens aan dat het van plan is om bijna 10,72 miljard dollar te investeren in productie en ontwikkeling. De investeringen worden gespreid over een periode van vijf jaar en zullen onder meer worden gebruikt voor de massaproductie van quantum dot-displays.

In januari had LG al aangekondigd dat het zijn lcd-productie eind 2020 zou stopzetten. LG noemde dalende prijzen en ook een wereldwijd overaanbod als redenen.

(Oliver Bünte)

 

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er