Samsung blu-rayspelers plotseling niet meer bruikbaar

Daniel Dupré
0

Eigenaren van Samsung blu-rayspelers zien hun video-avondje mogelijk in rook opgaan: om onbekende redenen werken sommige apparaten opeens niet meer.

Vanuit verschillende delen van de wereld melden eigenaren van sommige blu-rayspelers van Samsung dat hun toestellen sinds afgelopen woensdag of donderdag niet meer werken. Na het inschakelen lijken de spelers een schijf te willen laden, ook als er geen schijf in zit. Vervolgens komt het apparaat in een eindeloze loop terecht. De speler is dan niet meer bruikbaar, het menu kan niet geopend worden en ook een reset verandert de situatie niet.

Tal van gebruikers noemen dit probleem in Samsung discussiefora. Het lijkt dat verschillende modellen uit de BD-J- en HT-J-serie getroffen zijn. In eerste instantie dook het probleem bij een gebruiker in de VS op, kort daarna verschenen er vergelijkbare meldingen in een Engelstalig EU-forum, waar een deelnemer ook een video heeft gedeeld die het gedrag van zijn speler toont. De oorzaak is onbekend, maar een mogelijkheid is dat de apparaten door een ‘stille’ update van Samsung in een onbruikbare toestand werden gebracht aangezien het fenomeen bijna gelijktijdig over de hele wereld werd waargenomen.

Een forum-moderator heeft gemeld dat het probleem is opgepakt en doorgegeven, en dat de ontwikkelingsafdeling volop bezig is met een oplossing. Tot die tijd vraagt de moderator om geduld en om geen contact meer op te nemen met de supportafdeling.

(Tilman Wittenhorst/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er