ROG kondigt nieuwe line-up gaming-laptops aan

Daniel Dupré
0

, ROG gaming-laptop

Republic of Gamers, de gaming-tak van Asus, heeft zijn nieuwe ROG gaming-laptop line-up voor het voorjaar van 2021 onthuld.

Onder de modellen die gaan verschijnen zit onder andere de nieuwe ROG Strix SCAR 17, een krachtige laptop met next-gen hardware en een snel 300Hz/3ms beeldscherm. Daarnaast zijn ook de ROG Zephyrus Duo 15 SE, de convertible ROG Flow X13 en de ROG XG Mobile aangekondigd.

Het nieuwste model van de ROG Strix SCAR 17 kenmerkt zich door een beeldscherm met een maximale refreshrate van 360Hz en een responstijd van 3 milliseconden. De laptop is verkrijgbaar met een combinatie van een GeForce RTX 3080-gpu en een AMD Ryzen 9 5900HZ-cpu.

De accu is verbeterd met een 90Wh batterij die fast charging ondersteunt via 100W Type-C-adapters. Ook is voor het eerst in een Strix-laptop een optisch-mechanisch toetsenbord ingebouwd dat snel en duurzaam moet zijn.

ROG Strix SCAR 17, ROG gaming-laptop

ROG Strix SCAR 17 (Bron: ROG)

Een ander model in de nieuwe line-up is de ROG Zephyrus Duo 15 SE. Dit is een nieuwe versie van de Zephyrus Duo 15, met een ScreenPad als numerieke toetsenbord en een tweede scherm boven het toetsenbord is geplaatst.

De gaminglaptop is verkrijgbaar met een GeForce RTX 3080-gpu en een AMD Ryzen 9 5900HX-cpu. In het scherm zit een 100% Adobe RGB-panel met 4K-resolutie, een beeldfrequentie van 120Hz en een responstijd van 3ms. De refreshrate en een Pantone-gevalideerde kleurweergave moeten de laptop niet alleen geschikt maken voor gamen, maar ook voor het creëren van content.

ROG Zephyrus Duo 15 SE, ROG gaming-laptop

ROG Zephyrus Duo 15 SE (Bron: ROG)

De ROG Flow X13 is een lichte 2-in-1 convertible laptop met een 360 graden scharnier waarmee je hem in de tablet-modus kunt gebruiken. De behuizing heeft een dikte van 15,8 millimeter en in totaal weegt de laptop 1,3 kilogram.

ROG Flow X13, ROG gaming-laptop

ROG Flow X13 (Bron: ROG)

Republic of Gamers kondigt de laptop in een adem aan samen met zijn nieuwe ROG XG Mobile aan, een extern kastje waar een krachtige grafische kaart voor desktop-pc’s in zit die je aan een laptop kunt aansluiten.

De ROG XG Mobile weegt 1 kg en er kan maximaal een GeForce RTX 3080-kaart in.

ROG XG Mobile externe graphics, ROG gaming-laptop

ROG XG Mobile (Bron: ROG)

In onderstaande tabel zijn de beschikbare configuraties en adviesprijzen voor België te vinden. ROG heeft nog niet bekend gemaakt of en wanneer de modellen in Nederland verkrijgbaar zijn, en voor welke adviesprijs.

 

ROG gaming-laptops tabel 2021

(Bron: ROG)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer hardware nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

RoG Zephyrus Duo review: game laptop met extra scherm

Een review van de gaminglaptop RoG Zephyrus Duo 15 met twee beeldschermen, krachtige Nvidia RTX 2080 Super grafische kaart en een platte behuizing.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er