Robobutler

Redactie
0

Alpha 2 is een huishoudrobot die bedoeld is als hulpje voor het hele gezin. Het humanoïde robotje is 43 centimeter groot en moet een flink aantal taken kunnen uitvoeren zoals het printen van documenten en foto’s op je Facebook posten.

De kleine robot is nog niet op de markt want hij staat nog als crowdfunding-project op Indiegogo. De ontwikkelaars hebben hun doelstelling van 100.000 dollar inmiddels royaal gehaald en kunnen dus aan de slag.

Alpha 2 zou volgens de makers de spil in ieder gezin kunnen zijn. Volgens het promotiefilmpje zou hij antwoord kunnen geven op vragen, Yoga-training kunnen geven, je herinneren aan afspraken, taalles geven, foto’s maken en kinderen een verhaaltje vertellen voor het slapen. Bovendien zou Alpha 2 volgens de ontwikkelaars in het thuisnetwerk geïntegreerd kunnen worden om bijvoorbeeld foto’s op Facebook te kunnen posten, lichtknoppen te bedienen, documenten af te drukken en apps op je smartphone te installeren. Hij kan ook voor waakhond spelen, zo nodig het alarmsysteem activeren en via geluidsdetectie indringers op het spoor komen.

 

Alpha2

De robot draait op Android 4.4 als besturingssysteem met 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslag. Hij heeft een geïntegreerde accu van bijna 24 Wh. Daarmee moet hij volgens de makers meer dan een uur lang gebruikt kunnen worden, wat eigenlijk best wel kort is. De communicatie met het lokale netwerk verloopt via wifi.

De Alpha 2 moet vanaf het tweede kwartaal van 2016 verscheept worden. De prijs zal ergens tussen de 1500 en 2000 dollar liggen.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er