Ripple en het gevecht tegen SEC

Blog
0

Mocht je crypto currency al iets langer volgen, dan weet je dat er meer digitale munten op de markt zijn dan alleen maar Bitcoin. Een sterke munt die al meerdere jaren in de top 5 staat, is XRP.

XRP is de digitale munt die op blockchain Ripple draait. Het bedrijf hier achter is in 2012 opgericht en heeft in 2015 de naam Ripple aangenomen. De use-cases waar Ripple zich op richt, zijn eigenlijk vrij eenvoudig. Veilige onderlinge betalingen tussen banken. Hier werkt Ripple dus al meerdere jaren aan. Om die betalingen veilig tot stand te brengen, wordt er een digitale crypto munt gebruikt. Deze munt heeft XRP.

In de praktijk kunnen onderlinge betalingen tussen banken, en dus ook tussen personen, vrij veel tijd in beslag nemen. Zeker als het gaat om transacties naar andere landen. Door een munt als XRP te gebruiken, wordt het niet alleen een stuk sneller, maar ook een stuk veiliger. Ripple wil niet de banken buiten spel zetten, iets wat wel mogelijk is met andere digitale munten. Dan worden overheden en banken buiten spel gezet en is er geen zicht op de transacties.

Maar Ripple heeft het aan de stok gekregen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commisson, of kortweg de SEC. Dit begon eind 2020. Hierdoor heeft XRP enorm geleden in de waarde die het vertegenwoordigd. Beide partijen vechten het op dit moment uit voor de rechter. De SEC beweert dat Ripple betrokken was bij de illegale verkoop van effecten van zijn XRP. Dit zou zijn begonnen in 2012 en in sommige opzichten nog steeds plaatsvinden.

Ripple ontkent enige vorm van fraude en is het gevecht aangegaan. In de laatste hoorzittingen liep de SEC al met hun neus tegen de muur aan. En dat deed de koers voor XRP veel goeds. Trouwens deed het veel voor de gehele crypto currency markt. De hele markt houdt de zaak ook nauwlettend in de gaten. Want als Ripple een overwinning behaalt in de rechtbank, zal dat ook een overwinning zijn voor crypto in zijn algemeenheid. Voor de algemene adaptatie en acceptatie van crypto currency. Of het nu Bitcoin, XRP, Binance, Cardano of Harmony One is. Voor elke digitale munt is er een use-case.

bitgeldstapel

Mocht je overwegen om te investeren in een digitale munt, dan is dat zeer eenvoudig. Bij gerenommeerde Nederlandse sites, kan je eenvoudig een account aanmaken. En vervolgens via Ideaal geld storten en crypto currency aanschaffen. Als de rechtszaak tegen Ripple in augustus zijn hoogtepunt bereikt, kan dat voor een grote prijsstijging of -daling zorgen. De hoop is natuurlijk op een stijging.

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er