Retro instantklaar camera van gerecycled karton

Redactie
0

De JollyLook is een camera van gerecycled karton en papier. Je kunt de behuizing als een accordeon in- en uitvouwen. Er komt geen elektronica bij kijken. Hij is gemaakt naar het voorbeeld van een oude balg-camera.

JollyLook

De retrocamera JollyLook is een instant-klaar-camera van gerecycled karton en papier. Rechts de originele camera die als voorbeeld diende.

Ingeklapt is de JollyLook een mooi compact doosje. Wanneer je het deksel openklapt, fungeert dat als basis waarover je de balg met de lens naar buiten trekt om tot de juiste brandpuntsafstand te komen. Bepaal of je een landschapsfoto, groepsfoto, portret of macrofoto wilt maken, kies een bijpassend diafragma en trek de zoeker omhoog. Na het indrukken van de shutter draai je een paar keer aan de hendel en dan schuift de foto uit de camera. Na een paar minuten wachten om de ontwikkelaar zijn werk te laten doen heb je dan een mooie ‘polaroid’.

Voor kinderen

De camera gebruikt Fujifilm Instax mini-instantcartridges, waarmee je tien zwart-wit- of kleurenfoto’s kunt maken. De maker kwam op het idee van de camera toen hij zijn zoon wilde leren hoe een analoge camera werkt en hij een bestaande camera uit elkaar schroefde. De camera is heel eenvoudig uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten: leuk lesmateriaal voor kinderen.

De retrocamera is te koop vanaf 40 dollar. Een Fujifilm Instax instantfilm mini-cassette voor tien foto’s kost bij de MediaMarkt 12,95 euro. Zie voor meer info jollylook.photo.

Meer over

Camera's

Deel dit artikel

Lees ook

Internet en tv acties: de beste aanbieding internet en tv van dit moment

Door de inflatiecorrectie van veel internetproviders kan het interessant zijn om over te stappen. In dit artikel hebben we een aantal internet en tv a...

KPN inflatiecorrectie 2023: dit is wat je kunt verwachten als KPN-abonnee

Ook KPN komt met een inflatiecorrectie van 2023, net als de Ziggo inflatiecorrectie 2023. Wel beperkt KPN de prijsverhoging tot 6,4 procent in tegenst...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er