Retro instantklaar camera van gerecycled karton

Redactie
0

De JollyLook is een camera van gerecycled karton en papier. Je kunt de behuizing als een accordeon in- en uitvouwen. Er komt geen elektronica bij kijken. Hij is gemaakt naar het voorbeeld van een oude balg-camera.

JollyLook

De retrocamera JollyLook is een instant-klaar-camera van gerecycled karton en papier. Rechts de originele camera die als voorbeeld diende.

Ingeklapt is de JollyLook een mooi compact doosje. Wanneer je het deksel openklapt, fungeert dat als basis waarover je de balg met de lens naar buiten trekt om tot de juiste brandpuntsafstand te komen. Bepaal of je een landschapsfoto, groepsfoto, portret of macrofoto wilt maken, kies een bijpassend diafragma en trek de zoeker omhoog. Na het indrukken van de shutter draai je een paar keer aan de hendel en dan schuift de foto uit de camera. Na een paar minuten wachten om de ontwikkelaar zijn werk te laten doen heb je dan een mooie ‘polaroid’.

Voor kinderen

De camera gebruikt Fujifilm Instax mini-instantcartridges, waarmee je tien zwart-wit- of kleurenfoto’s kunt maken. De maker kwam op het idee van de camera toen hij zijn zoon wilde leren hoe een analoge camera werkt en hij een bestaande camera uit elkaar schroefde. De camera is heel eenvoudig uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten: leuk lesmateriaal voor kinderen.

De retrocamera is te koop vanaf 40 dollar. Een Fujifilm Instax instantfilm mini-cassette voor tien foto’s kost bij de MediaMarkt 12,95 euro. Zie voor meer info jollylook.photo.

Meer over

Camera's

Deel dit artikel

Lees ook

blendOS: Linux-distributie die Arch, Fedora & Ubuntu combineert

De nieuwe Linux-distributie blendOS combineert de pakketbeheerders van de populaire Linux-distributies Arch, Fedora & Ubuntu. Hierdoor wilt deze nieuw...

ChatGPT: bot met disruptief potentieel voor de arbeidsmarkt?

Veel mensen willen de nieuwe ChatGPT bot van OpenAI testen. Deze bot kan namelijk verschillende dingen doen op verzoek, denk hierbij aan: programmeren...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er