Release LibreOffice 4.1

Redactie
0

Twee dagen na het verschijnen van OpenOffice 4.0 heeft de Document Foundation hun variant LibreOffice 4.1 voor Windows, Linux en Mac OS X gelanceerd. Volgens de Document Foundation hebben de ontwikkelaars meer dan 3000 bugs uit de vorige versie verholpen en ook een paar veiligheidslekken gedicht.

Allerlei kleine verbeteringen maken het makkelijker om met de software te werken. In tekstdocumenten, tabellen en presentaties kun je nu ook de gebruikte fonts inbedden, zodat documenten ook op computers waar de lettertypes niet geïnstalleerd staan goed weergegeven en geprint kunnen worden. Writer kan ingebedde foto’s nu met stappen van 90 graden draaien en bij Impress kun je via de functie ‘Photo Album’ heel makkelijk fotoseries in presentaties invoegen. Met herziene import/export-filters moet je beter bestanden kunnen uitwisselen met Word, Excel en PowerPoint.

De in OpenOffice 4.0 ingevoerde sidebar, die oorspronkelijk uit IBM’s Lotus Symphony komt, is door de LibreOffice-ontwikkelaars overgenomen. In LibreOffice is die alleen nog wel experimenteel en moet je hem eerst activeren in de opties. Op de LibreOffice-website vind je een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Sega toont mini retro Game Gear Micro

Kleurrijk, klein met vier klassieke games: Sega heeft vier verschillende versies van de draagbare mini-console Game Gear Micro gepresenteerd.

Verschijningsdatum bèta-versie Android 11 uitgesteld

Google heeft de lancering van de bètaversie van Android 11 die op 3 juni zou verschijnen uitgesteld, vermoedelijk als gevolg van de onrusten in de VS.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er