Release LibreOffice 4.1

Redactie
0

Twee dagen na het verschijnen van OpenOffice 4.0 heeft de Document Foundation hun variant LibreOffice 4.1 voor Windows, Linux en Mac OS X gelanceerd. Volgens de Document Foundation hebben de ontwikkelaars meer dan 3000 bugs uit de vorige versie verholpen en ook een paar veiligheidslekken gedicht.

Allerlei kleine verbeteringen maken het makkelijker om met de software te werken. In tekstdocumenten, tabellen en presentaties kun je nu ook de gebruikte fonts inbedden, zodat documenten ook op computers waar de lettertypes niet geïnstalleerd staan goed weergegeven en geprint kunnen worden. Writer kan ingebedde foto’s nu met stappen van 90 graden draaien en bij Impress kun je via de functie ‘Photo Album’ heel makkelijk fotoseries in presentaties invoegen. Met herziene import/export-filters moet je beter bestanden kunnen uitwisselen met Word, Excel en PowerPoint.

De in OpenOffice 4.0 ingevoerde sidebar, die oorspronkelijk uit IBM’s Lotus Symphony komt, is door de LibreOffice-ontwikkelaars overgenomen. In LibreOffice is die alleen nog wel experimenteel en moet je hem eerst activeren in de opties. Op de LibreOffice-website vind je een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

Windows 11 standaard apps instellen gaat makkelijker worden

Microsoft is bezig met het consistent en gemakkelijk toegankelijk maken van het instellen van standaard-apps in Windows 11. Het bedrijf is van plan om...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er