Provincie Friesland zet geld apart voor breedband

Alieke van Sommeren
0

Glasvezel De provincie Friesland wil geld apart zetten om de gehele provincie van  breedband te kunnen voorzien. Dus ook de bijna 34.000 huishoudens in de buitengebieden die op dit moment verstoken zijn van kabel- of glasvezelinternet. De provincie is erg dunbevolkt.

Volgens het Bolswards Nieuwsblad wil de provincie dit voorjaar een plan opstellen om met onder andere de bestaande breedbandaanbieders op zoek te gaan naar de beste manier om het snelle internet te kunnen realiseren. Op deze manier wil Friesland er voor zorgen dat iedereen optimaal gebruik kan maken van snel internet en tegelijkertijd voorkomen dat bedrijven en huishoudens wegtrekken uit de meer afgelegen gebieden.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
Mark, Dronten
Lezer
Mark, Dronten

Goede zet, maar waarom niet meteen een landelijke actie? Dan is heel Nederland straks aangesloten op allerlei diensten.