Provincie Friesland zet geld apart voor breedband

Alieke van Sommeren
0

Glasvezel De provincie Friesland wil geld apart zetten om de gehele provincie van  breedband te kunnen voorzien. Dus ook de bijna 34.000 huishoudens in de buitengebieden die op dit moment verstoken zijn van kabel- of glasvezelinternet. De provincie is erg dunbevolkt.

Volgens het Bolswards Nieuwsblad wil de provincie dit voorjaar een plan opstellen om met onder andere de bestaande breedbandaanbieders op zoek te gaan naar de beste manier om het snelle internet te kunnen realiseren. Op deze manier wil Friesland er voor zorgen dat iedereen optimaal gebruik kan maken van snel internet en tegelijkertijd voorkomen dat bedrijven en huishoudens wegtrekken uit de meer afgelegen gebieden.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

De Philips Hue Matter-ondersteuning is dan eindelijk uitgerold

Enige tijd geleden schreven we nog over waarom de smarthome-standaard Matter niet van de grond komt, maar nu begint het balletje eindelijk te rollen. ...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
Mark, Dronten
Lezer
Mark, Dronten

Goede zet, maar waarom niet meteen een landelijke actie? Dan is heel Nederland straks aangesloten op allerlei diensten.