Providers helpen elkaar bij grootschalige storing

Redactie
0

De drie grootste providers KPN, Vodafone en T-Mobile gaan samenwerken in geval van grootschalige mobiele telefoniestoringen in een bepaalde regio of stad. Het verkeer van het getroffen netwerk zal dan worden overgenomen door een andere provider. Het draaiboek voor deze overnamestructuur, die bekend staat als regional roaming, was eind februari aangeboden aan het Ministerie van Economische Zaken. Minister Kamp heeft de Tweede Kamer gisteren over de oplevering van het draaiboek geïnformeerd.

Volgens het persbericht dat door de drie providers gezamenlijk is uitgebracht, heeft het initiatief als doelstelling “primaire mobiele dienstverlening in Nederland in deze situaties te continueren.” Verder zal regional roaming worden ingezet als een significant gedeelte van de klantenbase geraakt wordt (het rijk spreekt in een publicatie van minstens een half miljoen mensen) en diensten als telefonie en sms-verkeer niet meer geleverd kunnen worden. Dataverkeer valt daar dus niet onder. Bovendien moet ervan worden uitgegaan dat het drie dagen duurt voordat het getroffen netwerk weer is hersteld. Nooddiensten als 112 blijven overigens altijd bereikbaar, aangezien hiervoor een apart netwerk beschikbaar is.

Regional roaming wordt in het tweede kwartaal van dit jaar getest door middel van een pilot. Verder onderzoek wordt gedaan in een nog te plannen tweede fase. Afhankelijk daarvan zal verder worden gekeken naar eventuele scope uitbreiding.

Aanleiding voor de plannen van regional roaming was de brand in een netwerkcentrum van Vodafone in Rotterdam vorig jaar april, waardoor ruim 1 miljoen klanten getroffen werd.

Deel dit artikel

Lees ook

Met deze Viaplay aanbieding kijk je met 20 procent korting naar o.a F1

Wil je graag met een leuke korting naar Formule 1, Premier League of Bundesliga voetbal kijken? Normaal gesproken kost dit 15,99 euro per maand, maar ...

Asus community event met onze lezers

Op woensdag 21 maart organiseerde Asus een event om hun nieuwe line-up van laptops te laten zien, waaronder de nieuwe Asus ZenBook Duo. Wij mochten ee...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er