Problemen met Patchday-updates van mei op Windows Server 2019

Elwin Hodžić
0

Sinds de laatste Patchday-updates van mei ondervinden gebruikers problemen met Windows Server 2019. De beveiligingsupdates van mei Patchday tonen herhaaldelijk foutcode 0x800f0982 tijdens de installatie.

Problemen met Patchday-updates van mei op Windows Server 2019

Microsoft bevestigt probleem

Microsoft heeft bevestigd dat de beveiligingsupdates van May Patchday mislukken op veel “Windows Server 2019”-systemen, nadat we hierover al de eerste lezersvragen hadden ontvangen. Beheerders zien foutcode 0x800f0982 verschijnen. De inwoners van Redmond vermoeden al wat de oorzaak is.


Op de hoogte blijven van al het nieuws over servers?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Windows Release Health-opmerkingen

In de Windows Release Health-opmerkingen voor Windows Server 2019 heeft Microsoft een artikel opgenomen waarin het probleem wordt besproken. Als je vanaf 14 mei de beveiligingspatches van mei probeert te installeren, kan de installatie worden afgebroken met foutcode 0x800f0982. “Het probleem doet zich waarschijnlijker voor op apparaten waarop het Engelse taalpakket (Engels, Verenigde Staten) niet is geïnstalleerd”, leggen de ontwikkelaars uit.

Installatiefouten bij Windows 10 update KB5037765

Enkele gebruikers melden bovendien installatiefouten voor update KB5037765 op Windows 10 Build 1809. Dit heeft waarschijnlijk geen gevolgen voor thuisgebruikers, omdat de Home- en Pro-versies van deze Windows-build in 2020 al het einde van de ondersteuning bereikten. De Enterprise- en LTSC-versies ontvangen echter nog steeds uitgebreide ondersteuning.

Oplossing in ontwikkeling

De ontwikkelaars van Microsoft werken aan een oplossing die ze zo snel mogelijk willen vrijgeven. Specifiek getroffen zijn Windows 10 1809, Windows 10 Enterprise LTSC 2019, evenals Windows Server 1809 en Windows Server 2019.

Geen tijdelijke tegenmaatregel

Microsoft maakt geen melding van een tijdelijke tegenmaatregel. Omdat de kans groter is dat systemen worden getroffen als het taalpakket voor Engels (Verenigde Staten) ontbreekt, kan het helpen dit opnieuw te installeren en vervolgens de beveiligingsupdate opnieuw te installeren.

Belang van Patchday updates

Woensdagavond vond de reguliere Microsoft Patchday plaats. De fabrikant biedt gebundelde beveiligingsoplossingen voor de talrijke producten en diensten. Aanvallers hebben kwetsbaarheden in Windows al in het wild misbruikt, bijvoorbeeld om QakBot-drones te verspreiden. Daarom is het belangrijk om de updates te installeren.


Op de hoogte blijven van al het nieuws voor de zakelijke markt?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Internet en tv prijsverhogingen maken overstappen steeds aantrekkelijker

Uit een onderzoek van prijsvergelijker Pricewise blijkt dat de kosten voor standaard internet (100 Mbit/s) de afgelopen jaren zijn gestegen, terwijl d...

Windows 11 24H2 Release Preview opnieuw beschikbaar zonder Recall

Microsoft onderbrak verrassend de distributie van de Release Preview van Windows 11 24H2 afgelopen week. Nu is de Windows 11 24H2 Release Preview weer...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er