Praten met je huis

Redactie
0

HomeyHet project Homey op Kickstarter is misschien wel het succesvolste Nederlandse project tot nu toe op deze crowdfunding site. Homey is een bol met daarin een Raspberry Pi, een heleboel sensoren en draadloze aansluitingen, waarmee je heel veel home automation apparaten van andere fabrikanten kunt aansturen door gesproken opdrachten.

Homey is een idee van de startup Athom uit Enschede om je woning intelligenter te maken. De bol maakt draadloos verbinding met apparaten van diverse fabrikanten, zoals AirPlay, Sonos, Klik Aan Klik Uit, Somfy, Bose, Spotify, Nest etc. Daarmee kun je de verlichting, verwarming, gordijnen, de magnetron of het bad op afstand spraakgestuurd of via een app bedienen. Homey praat ook terug met een vrouwenstem die doet denken aan de computer van het ruimteschip Enterprise uit Star Trek.

Het project gaat door, want het bedrag van 100.000 euro is al ruim binnen, (166.000 op de teller met nog 20 dagen te gaan). De vroege ‘backers’ krijgen de Homey voor 179 euro. Op het moment van schrijven kon je alleen nog intekenen voor 229 euro of meer.

Deel dit artikel

Lees ook

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er