Portable Raspberry Pi-systeem ontworpen door 13-jarige

Redactie
0

Onder de naam DragonFruit heeft een 13-jarige jongen een compleet Raspberry Pi 2-systeem ontworpen en op de crowdfundingsite Kickstarter gezet.

Het systeem bestaat uit een Pi 2 met een origineel 7″ Pi-touchscreen, een compact toetsenbord, oplaadbare accu, 8 GB microSD kaart met DragonFruit OS en een wifi-stick – alles gemonteerd en gebruiksklaar in een portable behuizing. Het hele systeem kost 185 dollar voor Nederland (excl. 25 dollar verzendkosten). Heb je al een Pi 2 en wifi-stick? Dan kun je voor 165 dollar het product ook zonder Pi en stick krijgen. Op het moment van schrijven heeft het project met nog minder dan twee weken te gaan nog niet de helft van de benodigde 3.500 dollar binnen – en dat dan nog dankzij in totaal 11 backers.

De Dragonfruit: een kleine portable computer op basis van een Raspberry Pi 2 en het Pi-touchscreen.

De Dragonfruit: een kleine portable computer op basis van de Raspberry Pi 2 en het Pi-touchscreen.

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 knipprogramma kwetsbaar voor gevoelige informatie

In het knipprogramma van Windows 11 is een kwetsbaarheid ontdekt bij het opslaan van screenshots. De kwetsbaarheid zorgt ervoor dat bij het bijsnijden...

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er