Poederprinter voor thuis

Redactie
0

Pwdr Model 0.1 is een nieuwe 3D-printer voor op je eigen bureau. Het opensource-apparaat is ontwikkeld door Alex Budding als afstudeerproject aan de Universiteit Twente. Vorige week publiceerde hij het project op Thingiverse. Bijzonder is het gebruikte proces op basis van poeder. Andere 3D-thuisprinters werken tot nu toe met fused depositing modeling (FDM), waarbij een verhitte plastic draad door een spuitkop geperst wordt. De objecten worden dan laag voor laag uit de half vloeibare kunststof opgebouwd.

Het zogeheten 3DP-proces dat Pwdr gebruikt is ontwikkeld aan het MIT en werd tot nu toe alleen voor professionele printers gebruikt. De printer bedekt de printtafel laagje voor laagje met poeder en plakt met een bindmiddel selectief de delen aan elkaar die onderdeel van het object worden. De geprinte objecten zitten uiteindelijk in een blok van poeder dat eraf geborsteld moet worden.

Net als veel andere 3D-printers bestaat de Pwdr uit metalen stangen, aandrijfriemen en kunststof platen. De stapmotoren en de printkop worden aangestuurd met een Arduino. Alle benodigde software, elektronische schema’s en technische tekeningen zijn te vinden op GitHub. De printer moet met allerlei materiaal overweg kunnen. Hij is in ieder geval getest met gipspoeder en aluminiumoxide. Dat laatste is met 300 euro per kilo alleen nogal duur voor thuis.

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er