‘Pleister’ waarschuwt voor dreigende hartaanval

Noud van Kruysbergen
0

philipsbiosensor2De nieuwe Phillips Wearable Biosensor is een soort eenmalig te gebruiken pleister die op de borst over het hart geplakt wordt. Hij meet de belangrijkste lichaamsfuncties en stuurt de data draadloos via de cloud naar de smartphone of tablet van de specialist.

Het draadloze systeem heeft de vorm van een uitgerekte acht en is ongeveer 11,5 cm lang en 4 cm breed. Hij blijft drie tot vier dagen lang werken. De accu is niet oplaadbaar. Het systeem meet de ademhalingssnelheid, huidtemperatuur, houding en activiteit continu, inclusief het aantal stappen en valpartijen. De Biosensor functioneert ook als een simpel electrocardiogram (ECG) dat de elektrische activiteit van het hart meet om niet alleen de hartslag, maar ook alle onregelmatigheden in de hartslag in beeld te brengen. Al die data worden continu geüpload naar IntelliVue Guardian, het patiëntmonitoringsysteem van Philips. Het systeem is bedoeld om patiënten die uit het ziekenhuis ontslagen worden thuis nog een paar dagen te kunnen volgen.

De Wearable Biosensor maakt via Bluetooth verbinding met een smartphone, die de data op zijn beurt naar internet streamt, net zoals dat bij allerlei fitnessarmbanden werkt.

De Wearable Biosensor is niet bedoeld voor de consumentenmarkt, je kunt hem dus niet gewoon kopen. Hij is sowieso nog niet verkrijgbaar omdat hij op dit moment nog getest wordt in de EU, VS, en Singapore.

 

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er