Playstation 5 mogelijk alleen backwards compatible met PS4-games

Daniel Dupré
0

Ubisoft heeft op een support pagina bevestigd wat veel PlayStation-fans vrezen: de Playstation 5 zal mogelijk geen PS1-, PS2- en PS3-games ondersteunen.

Sony PlayStation 5

(Bron: Sony)

Sony heeft nog niet onthuld in hoeverre zijn aankomende gameconsole compatibel zal zijn met games voor oudere PlayStation-generaties. Het lijkt er op dat Ubisoft uit de school is geklapt met informatie over de compatibiliteit: “Backwards compatability zal beschikbaar zijn voor ondersteunde PS4-titels, maar zal niet mogelijk zijn voor Playstation 3-, Playstation 2- of Playstation-games,” stond er op een ondersteuningspagina voor Ubisoft-games te lezen.

Ubisoft heeft de passage inmiddels verwijderd nadat het opschudding veroorzaakte in online forums en gamesites. Inmiddels is er bij Ubisoft alleen nog maar te lezen dat ‘Playstation 4-spelers zich kunnen aansluiten bij multiplayergames met Playstation 5 spelers’.

De kwestie van de achterwaartse compatibiliteit is momenteel een van de grootste vraagtekens bij de PS5, samen met de kwestie van de prijs. Het enige dat bekend is, is dat de meeste PS4-titels naadloos op de PS5 moeten werken. Of titels voor oudere generaties consoles ook zullen werken, staat dus nog open. Sony heeft wel al onthuld dat de huidige Dualshock 4 op de PS5 alleen geschikt is voor PS4-titels – oudere games werden nog niet genoemd.

Het is onduidelijk waar Ubisoft de informatie vandaan heeft die op de support site stond. Het is mogelijk dat grote gamebedrijven zoals Ubisoft al weten of de PS5 achterwaarts compatibel zal zijn. Het kan ook speculatie zijn op basis van de huidige stand van kennis.

Concurrent Microsoft heeft een duidelijkere situatie gecreëerd omtrent zijn nieuwe console: de Xbox Series X zal Xbox One-titels ondersteunen. Games voor oudere Xbox-consoles kunnen via een emulator ook worden afgespeeld op de Xbox Series X.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

(Daniel Herbig / Daniel Dupré)

Meer gaming nieuws lees je in c't magazine mei/2022

Deel dit artikel

Lees ook

Ransomware Deadbolt is terug – onmiddellijk NAS updaten noodzakelijk

Fabrikant QNAP waarschuwt voor nieuwe aanvallen met ransomware Deadbolt. Admins moeten beschikbare updates voor hun NAS snel installeren.

Alles over dedicated hosting!

Dit artikel gaat over dedicated hosting. We leggen uit wat dat is en wanneer dat een goede oplossing is. Maar welke alternatieven bestaan er?

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er