Pine64 Linux-smartphone van 150 dollar dit jaar verkrijgbaar

Alieke van Sommeren
0

Hardwaremaker Pine64 geeft aan dat zijn Linux-smartphone ergens dit jaar in de handen van gebruikers moet belanden. De smartphone gaat KDE Plasma draaien en 150 dollar kosten.

Pine64 is bekend van zijn betaalbare single board Linux-pc’s en opensource laptop die draait op Linux en maar 100 dollar kost (de Pinebook). De smartphone zal de naam PinePhone gaan dragen.

Hardware

De makers hebben de specificaties van de devkit inmiddels al bekendgemaakt. Zo wordt er USB-C gebruikt voor data en het laden. HDMI, bluetooth 4.0, wifi 802.11n, en 4G is aanwezig. Hij krijgt twee camera’s (2MP / 5 MP), een eMMC-module van 32 GB, microsd-slot, lichtsensor en gyromagnetische sensor.

PinePhone devkit

Het touchcreen is een IPS-panel met een resolutie van 1440 × 720 en het hart van de smartphone wordt gevormd door de SOPINE module Allwinner A64 met 2GB LPDDR3-geheugen. De devkits worden in het eerste kwartaal van dit jaar beschikbaar.

Meer over

HardwareLinux

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Gtop systeemmonitor voor Linux

De kleine gratis tool gtop laat in een Terminal-venster de gedetailleerde belasting van je hardwarecomponenten zien als ASCIIgrafieken en taartdiagram...

Smartphones opladen met groene energie

Zelfs de grootste smartphone-accu raakt een keer leeg. Als het volgende stopcontact ver weg is, kun je voor het opladen gebruikmaken van zonnepanelen ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er