Phonebook-app van eigen bodem

Daniel Dupré
0

 

De nieuwe Nederlandse app Phonebook houdt het telefoonboek van je smartphone up-to-date. De app zorgt ervoor dat de contactenlijst van je telefoon automatisch wordt bijgewerkt. Wanneer iemand van je contacten van nummer verandert, wijzigt Phonebook dit automatisch in je contactenlijst. Daarmee verhindert de app dat er dubbele contactgegevens, verouderde nummers of incomplete adresgegevens in je contacten blijven hangen.

Na het downloaden van de app vul je je eigen gegevens in. Je kunt deze delen met je contacten door binnen de app eenmalig contact te maken. Daarna zal Phonebook wijzigingen binnen je contacten automatisch bijwerken. Dit werkt ook beide kanten op. Dat betekent dat alle Phonebook-gebruikers ook alle nieuwste gegevens van hun contacten met de app hebben. De gegevens zijn alleen zichtbaar voor gebruikers waar je mee geconnect bent. Ook kun je zelf bepalen welke gegevens je wel of niet deelt.

Oprichters Willem Klaassen en Arjan Soer kregen het idee om een telefoonboek voor de huidige tijd te ontwikkelen nadat het traditionele telefoonboek afgelopen jaar voor het laatst verscheen. Ooit was dit een uitgebreide database die mensen zelf bijhielden, maar met de opkomst van de mobiele telefoon was de relatief hoge snelheid waarmee mensen van nummer veranderden niet meer bij te houden. Phonebook is een moderne variant van het telefoonboek.

De makers hebben naar eigen zeggen privacy hoog in het vaandel staan: “Ook bij ons zorgt de gebruiker er zelf voor dat de gegevens kloppen. Het verschil is dat tegenwoordig privacy heel belangrijk is en gebruikers elkaar bij ons toestemming moeten geven om toegang te kunnen krijgen tot de gegevens”.

Daarnaast zijn de makers bezig om de mogelijkheid te onderzoeken om de app geschikt maken voor het bedrijfsleven. De contactgegevens moeten dan na verificatie beschikbaar zijn in de applicatie. “We willen het vinden van gegevens van bedrijven weer simpel maken, zonder ingewikkelde algoritmes en ‘slimme maniertjes’ om boven aan een zoekopdracht te komen”.

Phonebook is vooralsnog gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.

 

Meer mobiel nieuws vind je ook in c't mrt/2020

Deel dit artikel

Lees ook

webtip: stamboom van muziek

Data mooi en duidelijk weergeven is één ding, maar musicmap.info met z’n geneologie van muziek zit ook tjokvol informatie over het doel van de site, h...

UEFI-firmware voor Raspberry Pi 4 (en 3)

Programmeurs werken aan een UEFI-compatibele firmware voor de Raspberry Pi waarmee ARM64 Linux-distributies eenvoudiger kunnen opstarten.

Interessant voor jou

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er