Philips lanceert milieuvriendelijke 241B7QGJEB-monitor

Alieke van Sommeren
0

Philips heeft zijn meest milieuvriendelijke monitor tot nu toe gelanceerd. De monitor is bewust ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd en het ‘groen’ zijn houdt niet op bij de monitor zelf.

De 24″-monitor is zeer energiezuinig met 11 watt, maar kan met de Zero Power Switch compleet worden uitgeschakeld. Het stand-byverbruik ligt op minder dan 0,3 watt.

Dankzij de aanwezigheidssensor alleen al kan 80 procent energie worden bespaard volgens Philips. De monitor is opgebouwd uit 85 procent gerecycled plastic.De plastic onderdelen, metalen delen van het chassis en de verpakkingsmaterialen zijn volledig te recyclen.

De RoHS-normen worden streng nageleefd, giftige stoffen zoals lood en kwik zijn niet meer aanwezig, en er zit geen PVC en BFR in de behuizing.

Het IPS-panel heeft een antireflectie-coating en een Full HD-resolutie.  Er zitten twee speakers van 2 watt ingebouwd.

Naast 4 USB 3.0-poorten (1 snellaadpoort) vind je er een VGA- DVI-D-, DisplayPort 1.2- en HDMI 1.4-poort op terug plus een audio in- en uitgang. Het prijskaartje van de monitor ligt net boven de 200 euro. (avs)

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

BIOS instellen voor Windows 10: stillere en zuinigere pc

Van een pc verlang je dat hij stil is, niet te veel energie verbruikt, maar wel lekker krachtig is. Om dit voor elkaar te krijgen moeten de instelling...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er