PayPal: een gevestigde waarde bij het online betaalverkeer

Blog
0

PayPal is een online-betaalsysteem dat gebruikmaakt van je e-mailadres om betalingen uit te voeren of te ontvangen.

Wie en wat is PayPal?

In 1999 werd Confinity opgericht. In 2001 na een fusie met het door Eton Musk opgerichte X.com werd de naam veranderd naar PayPal. Het was oorspronkelijk een app om betalingen via Pda’s, zoals de toenmalige super populaire BlackBerry, te regelen.

Ondertussen is dit online-betaalsysteem uitgegroeid tot een financieel bedrijf dat wereldwijd betalingen regelt. En niet enkel worden er betalingen mee uitgevoerd, PayPal werkt in twee richtingen. Ook geld ontvangen is met dit systeem geen probleem.

Je vindt PayPal dan ook terug bij alle mogelijke online handelaars. Bedrijven betalen hun freelancers via PayPal. Die zitten dikwijls wereldwijd verspreid, en internationale bankbetalingen zijn niet altijd evident en meestal erg duur.

Ook online bedrijven die diensten aanbieden in plaats van goederen maken voor hun betalingen gebruik van PayPal. Denk hierbij aan spelletjessites, of nu onlangs ook in Nederland de online gokbedrijven. Wil je over die laatste, de PayPal casino’s, meer te weten komen, surf dan naar deze link waar alles je haarfijn wordt uitgelegd.

PayPal authenticatie via app

Hoe werkt PayPal?

PayPal is een betaalsysteem waarbij je betalingen kunt regelen via je e-mailadres. Je eerste verwerking met PayPal loopt als volgt:

  • Surf naar de PayPal site van je regio en maak een account aan.
  • Je zult nu eerst een werkend e-mailadres en een geldig wachtwoord moeten opgeven, dat zijn ook meteen je inloggegevens voor later.
  • Na opgave van je gegevens zal PayPal je vragen om een creditcard of bankrekening aan je account te koppelen.
  • En dat is het, je bent nu klaar om je betalingen met PayPal te regelen.

Nu je een account hebt bij PayPal wordt online betalen heel eenvoudig. Je hebt niet langer een kaart, bankpas of wat dan ook nodig. Daar waar je de betaling wenst uit te voeren kies je voor PayPal als betaalmethode.

Je wordt nu zowel op computer als mobiel omgeleid naar de bevestigingspagina van PayPal. Log in, indien het gevraagd wordt, met je e-mailadres en je wachtwoord. De gegevens van de betaling zullen allemaal netjes ingevuld staan, en jij hoeft enkel te bevestigen. Wanneer de transactie goedgekeurd is, keer je automatisch terug naar de website van de handelaar. Hier kun je nakijken of de betaling correct is uitgevoerd.

Als besluit kunnen we stellen dat deze betaalmethode heel wat voordelen biedt. De diensten voor PayPal betalingen zijn gratis en gaan razendsnel. En als er een werkpunt is dat voor verbetering vatbaar is, is het de eerder logge en stroeve klantenservice, die niet altijd makkelijk te bereiken is.

Meer over

LB

Deel dit artikel

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding wil de provider nieuwe klanten werven

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen. T...

Google Gemini release: nieuwe geduchte concurrent van ChatGPT?

Google heeft zijn nieuwste AI-model geïntroduceerd, dat volgens de techgigant het grootste en krachtigste model van kunstmatige intelligentie tot nu t...

0 Praat mee