Panasonic-camera met 60× optische zoom

Noud van Kruysbergen
0

Panasonic heeft met de DMC-FZ72 zijn LUMIX FZ-serie uitgebreid. Deze compactcamera met 16 megapixels is voorzien van een LUMIX DC VARIO 20mm ultra-groothoeklens met 60× optische zoom (equivalent 35mm-camera: 20 – 1200 mm). Met de digitale zoom erbij haalt hij het equivalent van 120x zoom. Met de afzonderlijk verkrijgbare teleconversielens kan de zoomratio bovendien nog tot 1,7x vergroot worden. Om de gevolgen van ongewenste trillingen te voorkomen, beschikt de camera over een optische beeldstabilisatie om onderwerpen op grote afstand nog dichterbij te halen met slechts een minimale afname van de beeldkwaliteit, aldus het persbericht. De DMC-FZ72 legt video vast in 1920 × 1080 50i Full HD** als AVCHD/MP4 met stereogeluid. Je kunt je foto-opnames verfraaien met verschillende speciale effecten, Creative Panorama, Creative Control en Creative Retouch.

De DMC-FZ72 is beschikbaar vanaf september 2013 in het zwart voor een adviesprijs van bijna 400 euro.

Meer over

Camera's

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er