Outlook update zorgt voor betere synchronisatie met onder andere Gmail

Elwin Hodžić
0

Microsoft werkt verder aan de vernieuwde Outlook voor zowel Windows 10 als Windows 11. In een update van de Outlook preview-release voegt Microsoft nu ook Google-accounts toe. Volgens een aankondiging van Microsoft zal het synchroniseren van Outlook & Gmail in de nabije toekomst een stuk meer opties moeten krijgen.  

Gebruikers kunnen het nieuwe Outlook voor Windows testen met toegang tot andere e-mailproviders. In eerste instantie is het alleen mogelijk om Gmail-accounts toe te voegen. Op dit moment ondersteunt de nieuwe Outlook update van de preview-versie helaas geen andere providers dan Google of generieke accounts.Hoe zit het dan met Yahoo en/of iCloud?

Zoals gezegd is Microsoft begonnen met het volledig ondersteunen van Gmail-accounts in de preview versie van de vernieuwde Outlook. Als volgende stap wil Microsoft echter ook Yahoo en iCloud toevoegen, evenals IMAP-ondersteuning. Het is alleen nog niet bekend wanneer dit zal gaan gebeuren. Voorheen kon de nieuwe Outlook alleen worden getest met Microsoft-accounts.

Google-contacten en agenda ook beschikbaar

Een verschil met de klassieke Outlook is dat de nieuwe client niet alleen Gmail-berichten synchroniseert, maar ook de gegevens in Google Agenda en Contactpersonen. Om die functie uit te proberen, moeten gebruikers eerst de preview in de rechterbovenhoek van het Outlook-venster inschakelen. Een nieuw account kan dan worden toegevoegd onder de mappenlijst. De authenticatievraag voor het account start automatisch.

Nieuwe functies in vernieuwde Outlook

Het nieuwe Outlook maakt nu ook gebruik van de Microsoft Editor, die gebruikers meer opmaakopties, spellingcorrectie en automatische woordaanvulling biedt. Met bedrijfs- en onderwijsaccounts kunnen ook enquêtes worden verzonden. Als je te snel een e-mail hebt gestuurd, kun je deze binnen 10 seconden nog aanpassen. De client houdt alle berichten gedurende die tijd vast. Belangrijke gesprekken kunnen nu bovenaan de inbox worden vastgezet.

Tracking- en vluchtinformatie

Outlook heeft nu ook toegang tot tracking- en vluchtinformatie in e-mails, zodat de klant updates over beide rechtstreeks kan bekijken. Een zoekopdracht in individuele mappen is geïntegreerd. Naast Google-toegang biedt de Outlook-agenda nu de mogelijkheid om meerdere agenda’s toe te voegen die met andere gebruikers worden gedeeld. Er kunnen nu ook meerdere tijdzones worden opgegeven en een weergave van de weersvoorspelling worden toegevoegd. Alle informatie over de nieuwe release is te vinden in de aankondiging.

Aanpasbare interface in de toekomst

Microsoft belooft offline ondersteuning voor de volgende update, en hetzelfde geldt voor iCalendar-ondersteuning. De ontwikkelaars willen het ontwerp ook meer aanpasbaar maken. De volledige revisie van de e-mailclient, oorspronkelijk bekend als One Outlook of Project Monarch, werd begin 2021 openbaar en gebruikers kunnen de voortgang sinds september 2022 testen.

Het doel van Microsoft is dat het programma meer gericht is op de verwachtingen van de gebruiker van een webmail-client en de hoeveelheid werk vermindert dankzij een groot aantal automatismen.

Meer info over de nieuwe Outlook update

Mocht je na het lezen van dit artikel nog wat meer te weten willen komen over de nieuwe Microsoft Outlook update, dan kun je terecht bij de officiële aankondiging van Microsoft.


Blijf op de hoogte omtrent alle nieuwe Windows ontwikkelingen, schrijf je in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Met deze Odido aanbieding ontvang je tot tien maanden lang dikke korting

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er