Opvouwbare smartphone FlexPai van Royole met flexibel scherm

Noud van Kruysbergen
0

De eerste commerciële opvouwbare smartphone komt van Royole: de FlexPai. Het is een combinatie van een smartphone en een tablet met een flexibel scherm. Het apparaat is gebaseerd op Royoles Flexible+-platform. Uitgevouwen beidt hij een split-screen modus met drag&drop tussen applicaties, opgevouwen kun je twee afzonderlijke schermen gebruiken. Je kunt zelfs meldingen krijgen op de zijbalk van het scherm.

Royole Flexpai

Het besturingssysteem Water OS past de weergavemodi automatisch aan de verschillende uitklaphoeken aan. De FlexPai moet meer dan 200.000 buigingen en draaiingen kunnen doorstaan. Er zit een Snapdragon 8 in van Qualcomm. Het 7,8-inch scherm heeft een 4:3-beeldverhouding en 1920 bij 1440 pixels. Met de twee camera’s met een 20-megapixel telelens en een 16-megapixel groothoeklens is een dual-view cameramodus mogelijk. Op de website van Royole staat een complete lijst met productkenmerken.

Op dit moment is alleen nog een developmodel te koop. De 128GB-versie kost 1400 dollar, voor 256 GB betaal je 1540 dollar.

 

Meer nieuws over en tests van smartphones? Kijk in c't 05/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Chinese budgetsmartphone

Prijzen van topsmartphones schieten almaar verder de hoogte in, met prijzen van 1000 euro voor Samsungs Galaxy Note 8 en nog extremere bedragen voor A...

Smartphones opladen met zonnepanelen

Zelfs de grootste smartphone-accu raakt een keer leeg. Als het volgende stopcontact ver weg is, kun je gebruikmaken van zonnepanelen of andere energie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er