OPTA legt KPN boete op

Redactie
0

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) heeft KPN een boete van 22.443 euro opgelegd (klik hier voor de officiële publicatie). De telecomprovider zou tijdens een pilot van 30 november 2011 tot 4 januari 2012 haar concurrenten hebben benadeeld bij de installatie van pair bonding. Met deze nieuwe techniek worden de twee koperlijnen van een aansluiting aan elkaar gekoppeld om de snelheid van een internetverbinding te verdubbelen. De tweede koperlijn werd tot dusver alleen als reserve gebruikt.

KPN had voor de realisatie van pair bonding één monteur nodig, maar bij de concurrenten (die gebruik maken van de infrastructuur van de provider) waren er tot eind februari echter twee nodig: een van KPN en een eigen. Volgens de OPTA heeft de KPN hierdoor “haar wettelijke plicht om nieuwe diensten gelijktijdig aan haar interne en externe afnemers aan te bieden, overtreden.”

Sinds begin dit jaar schendt KPN het “non-discriminatie principe” dus niet meer. Concurrerende bedrijven kunnen inmiddels ook met één monteur pair bonding installeren. KPN gaat geen bezwaar tegen de boete aantekenen.

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er