OPTA legt KPN boete op

Redactie
0

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) heeft KPN een boete van 22.443 euro opgelegd (klik hier voor de officiële publicatie). De telecomprovider zou tijdens een pilot van 30 november 2011 tot 4 januari 2012 haar concurrenten hebben benadeeld bij de installatie van pair bonding. Met deze nieuwe techniek worden de twee koperlijnen van een aansluiting aan elkaar gekoppeld om de snelheid van een internetverbinding te verdubbelen. De tweede koperlijn werd tot dusver alleen als reserve gebruikt.

KPN had voor de realisatie van pair bonding één monteur nodig, maar bij de concurrenten (die gebruik maken van de infrastructuur van de provider) waren er tot eind februari echter twee nodig: een van KPN en een eigen. Volgens de OPTA heeft de KPN hierdoor “haar wettelijke plicht om nieuwe diensten gelijktijdig aan haar interne en externe afnemers aan te bieden, overtreden.”

Sinds begin dit jaar schendt KPN het “non-discriminatie principe” dus niet meer. Concurrerende bedrijven kunnen inmiddels ook met één monteur pair bonding installeren. KPN gaat geen bezwaar tegen de boete aantekenen.

Deel dit artikel

Lees ook

Alleen vandaag & morgen nog de nieuwe ChatGPT special mét gratis verzending

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er