OPTA legt KPN boete op

Redactie
0

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) heeft KPN een boete van 22.443 euro opgelegd (klik hier voor de officiële publicatie). De telecomprovider zou tijdens een pilot van 30 november 2011 tot 4 januari 2012 haar concurrenten hebben benadeeld bij de installatie van pair bonding. Met deze nieuwe techniek worden de twee koperlijnen van een aansluiting aan elkaar gekoppeld om de snelheid van een internetverbinding te verdubbelen. De tweede koperlijn werd tot dusver alleen als reserve gebruikt.

KPN had voor de realisatie van pair bonding één monteur nodig, maar bij de concurrenten (die gebruik maken van de infrastructuur van de provider) waren er tot eind februari echter twee nodig: een van KPN en een eigen. Volgens de OPTA heeft de KPN hierdoor “haar wettelijke plicht om nieuwe diensten gelijktijdig aan haar interne en externe afnemers aan te bieden, overtreden.”

Sinds begin dit jaar schendt KPN het “non-discriminatie principe” dus niet meer. Concurrerende bedrijven kunnen inmiddels ook met één monteur pair bonding installeren. KPN gaat geen bezwaar tegen de boete aantekenen.

Deel dit artikel

Lees ook

Bitcoin kopen: wanneer is dit een goed moment?

Beleggers raken steeds meer geïnteresseerd in crypto valuta. Daardoor wordt het ook voor de ‘gewone mens’ interessanter om hier in te handelen. Maar w...

Microsoft toont truc om Windows 11 geïnstalleerd te krijgen

Microsoft beschrijft een truc hoe Windows 11 geïnstalleerd kan worden op computers met hardware die eigenlijk niet ondersteund wordt. Tegelijkertijd w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er