Oppo lanceert Reno smartphone-serie

Alieke van Sommeren
0

Oppo lanceert de Reno smartphone-serie. Deze toestellen hebben onder andere de unieke ‘pivot rising camera’ (ook wel schuine pop-up camera genoemd), krachtige 10x Hybrid Zoom en een notchless panoramisch scherm.

De nieuwe Reno-serie bestaat uit drie modellen: de Reno 5G, de Reno 10x Zoom en de Reno. In Nederland komen alleen de Reno 10x Zoom en de Reno op de markt. De Reno-serie valt op door de unieke schuine pop-up camera. Deze verbergt de frontcam, speaker en de flitsers  waardoor een volledig strak scherm behouden blijft.

De pivot komt in slechts 0,8 seconde volledig omhoog. Deze pivot-functionaliteit  kan meer dan 200.000 keer worden gebruikt.  Daarnaast kan het ‘drop protection’-mechanisme een val van het toestel herkennen en zal de camera zich dan volledig automatisch terugtrekken om schade te voorkomen.

De 10x Zoom heeft een 6.6″-amoled-scherm met 2340×1080 pixels (19.5:9) en Gorilla Glass 6. De Reno heeft dezelfde specs in een 6,4″-schermjasje. De Zoom heeft een 48MP-cam (IMX 586 sensor) + 13MP-camera (telephoto) en eentje van 8MP (wide angle 120 degree) plus 10X Hybrid Zoom. De Reno heeft een 48MP-cam (IMX 586 sensor) plus een 5MP-versie. Beide toestellen hebben dezelfde 16MP-frontcam. De Zoom bevat een Snapdragon 855, de Reno een Snapdragon 710.

De Oppo Reno heeft een adviesprijs van €499 en is vanaf 10 mei verkrijgbaar. De 10x Zoom heeft een adviesprijs van € 799 en is vanaf juni beschikbaar.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er