OpenStreetMap heeft meer dan 192.000 actieve gebruikers

Redactie
0

Minder dan de helft van alle gebruikers van het opensourceproject OpenStreetMap (OSM) heeft wel eens kaartmateriaal bijgedragen. Dat is de conclusie van de universiteit van Heidelberg, die de activiteiten van de aangemelde OSM-gebruikers tot december 2011 onderzocht. Van de toen ongeveer 500.000 gebruikers van het platform voerde 38 procent minstens één keer een bijdrage in. De studie toonde ook aan dat het project 24.000 gebruikers heeft die meer dan 1000 Nodes aandroegen. Dat is zo’n 5 procent van het totaal.

Daarnaast concludeert de studie dat maar een gering aantal actievelingen over een langere tijdsperiode data aan het platform bijdragen. De meerderheid van de gebruikers zijn in de eerst drie maanden bijzonder actief, waarna de betrokkenheid verminderd. Het blijft echter onduidelijk waarom dat zo is. Elke dag werken in ieder geval zo’n 2000 gebruikers aan het kaartmateriaal, per week zijn dat er zo’n 6500 en per maand 17.000. Het overgrote deel van de actieve leden (72 procent) komt uit Europa, gevolgd door Noord-Amerika (12 procent).

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 knipprogramma kwetsbaar voor gevoelige informatie

In het knipprogramma van Windows 11 is een kwetsbaarheid ontdekt bij het opslaan van screenshots. De kwetsbaarheid zorgt ervoor dat bij het bijsnijden...

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er