OpenStreetMap heeft meer dan 192.000 actieve gebruikers

Redactie
0

Minder dan de helft van alle gebruikers van het opensourceproject OpenStreetMap (OSM) heeft wel eens kaartmateriaal bijgedragen. Dat is de conclusie van de universiteit van Heidelberg, die de activiteiten van de aangemelde OSM-gebruikers tot december 2011 onderzocht. Van de toen ongeveer 500.000 gebruikers van het platform voerde 38 procent minstens één keer een bijdrage in. De studie toonde ook aan dat het project 24.000 gebruikers heeft die meer dan 1000 Nodes aandroegen. Dat is zo’n 5 procent van het totaal.

Daarnaast concludeert de studie dat maar een gering aantal actievelingen over een langere tijdsperiode data aan het platform bijdragen. De meerderheid van de gebruikers zijn in de eerst drie maanden bijzonder actief, waarna de betrokkenheid verminderd. Het blijft echter onduidelijk waarom dat zo is. Elke dag werken in ieder geval zo’n 2000 gebruikers aan het kaartmateriaal, per week zijn dat er zo’n 6500 en per maand 17.000. Het overgrote deel van de actieve leden (72 procent) komt uit Europa, gevolgd door Noord-Amerika (12 procent).

Deel dit artikel

Lees ook

Google lanceert vijfde beta van Android 12 en Pixel 6 (Pro) smartphone

Google heeft de laatste beta van Android 12 vrijgegeven en in een promovideo is ook de aankomende Pixel 6 smartphone te zien.

Windows 11 hardware eisen in de praktijk – en hoe je ze omzeilt

De aangekondigde Windows 11 hardware eisen hebben voor heel wat opschudding gezorgd. Wij hebben ze in de praktijk gecheckt – met verrassende resultate...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er