Open betaalsysteem voor Firefox OS

Redactie
0

Mozilla heeft een vroeg ontwerp van een betaaldienstinterface gelanceerd, waarmee ontwikkelaars van apps voor Firefox OS aankopen kunnen afhandelen. Het ontwerp van de interface doet denken aan Google Wallet, maar een belangrijk verschil is dat de WebPayment API open moet blijven voor een groot aantal aanbieders van betaaldiensten.

Op het moment dat een klant iets koopt, wordt de functie navigator.mozPay() aangeroepen, waarbij je dan in het ideale geval uit meerdere aanbieders van betaaldiensten kunt kiezen. Voor elke aanbieder moet de ontwikkelaar gegevens beschikbaar stellen in de vorm van een gesigneerd JSON Web Token (JWT). Daar zitten dan onder andere het adres van de aanbieder, eenduidige ID’s van de app en het product en url’s om het proces succesvol dan wel mislukt af te sluiten. De prijs is vastgelegd in de vorm van stapsgewijze ‘price points’.

Dit JWT wordt naar de aanbieder van de betaaldienst gestuurd. Om de daarin opgenomen informatie te verwerken moet die de interface WebPaymentProvider aanbieden. Mozilla stelt zelf de eerste implementaties beschikbaar in Python en in Node.js. Andere moeten volgen.

App-ontwikkelaars kunnen de WebPayment API al uitproberen, waarbij vooralsnog alleen de Firefox Marketplace de betaling kan afhandelen. Als betaalmethoden kun je daar nu kiezen uit creditcards en telefoonrekening. Mozilla raadt aan om de functie eerst goed te testen met een simulate-flag. Voor zover bekend zijn er nog geen plannen om de interface ook in de browser te integreren of als webstandaard in te dienen.

Deel dit artikel

Lees ook

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er