Onderzoek naar journaliste na undercoveractie bij Zalando

Redactie
0

RTL verslaggeefster Caro Lobig werkte drie maanden undercover als magazijnmedewerker bij Zalando

RTL verslaggeefster Caro Lobig werkte drie maanden undercover als magazijnmedewerker bij Zalando

In het Duitse Erfurt is het openbaar ministerie een onderzoek gestart naar een (Duitse) RTL-verslaggever omdat ze via een undercoveroperatie bedrijfsgeheimen van Zalando zou hebben onthuld.

De journaliste Cara Lobig werkte drie maanden lang in het logistieke centrum van Zalando in Erfurt. Daar deed ze undercover onderzoek bij de online fashion retailer. Het parket zoekt nu uit of de RTL-verslaggeefster bedrijfsgeheimen heeft gepubliceerd. Het onderzoek is gestart op verzoek van Zalando, aldus een woordvoerster van het parket. Het onderzoek staat nog aan het begin. Een RTL woordvoerder zei de juridische actie tegen zijn zender met vertrouwen tegemoet te zien.

De verslaggever verweet Zalando eerder in de tv-show “Extra” dat medewerkers onder enorme druk moesten werken en dat Zalando in overtreding was met de arbo-wetgeving. Werknemers zouden voortdurend gecontroleerd en lichamelijk volledig uitgeput worden. Sommigen lopen meer dan 27km op een dag. Een woordvoerster van Zalando ontkende de aantijgingen. De afgeschilderde werkwijze in de reportage zou op geen enkele manier overeenkomen met de bedrijfscultuur en het werknemerswelzijn op de logistieke locaties van Zalando. Zalando heeft op zijn website een FAQ ingericht, waarin het bedrijf reageert op de kritiek van het rapport.

Volgens de woordvoerder van het bedrijf wordt de journaliste er nu van beschuldigd drie maanden lang in het logistiek centrum in Erfurt beeldmateriaal van interne processen verzameld te hebben. Bovendien zit het Zalando dwars dat het niet de kans heeft gehad om te reageren op de televisiereportage. “Onze reporters zullen blijven controleren of de door Zalando aangekondigde maatregelen hebben geleid tot veranderingen,” aldus een woordvoerder van RTL. Daar doen we dan weer verslag van.” (anw/ple)

Deel dit artikel

Lees ook

Robuuste Garmin smartwatch met kill-switch

Garmin heeft de tactix Delta aangekondigd, een multisport GPS-smartwatch die voldoet aan militaire normen. De smartwatch heeft bovendien een stealth-m...

Gratis Fritzbox-magazine

Speciaal voor iedereen die een thuis een Fritzbox heeft staan en deze optimaal wil benutten, hebben we samen met AVM een gratis Fritz-tips bookazine s...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er