On-demand videomarkt blijft maar groeien

Alieke van Sommeren
0

on-demandTelecompaper nam de on-demand markt onder de loep. Daaruit kwam naar voren dat de Nederlandse on-demand aanbieder Videoland een zeer goed vierde kwartaal van 2017 achter de rug heeft. In een jaar tijd is het klantenbestand met 50 procent gegroeid tot 400.000 klanten. Netflix blijft nog steeds de grootste speler op het gebied van on-demand.

Ondanks dat Netflix zijn prijzen verhoogde, neemt het aantal abonnees nog steeds toe. Videoland krijgt het steeds beter voor elkaar om gratis klanten te laten ‘hangen’ en een betaald abonnement te laten afsluiten. Het aanbod aan series binnen de dienst wordt ook steeds populairder. Netflix bereikt inmiddels al een derde van de Nederlandse huishoudens. Onder jongeren heeft meer dan 50 procent een abonnement bij Netflix. Onder de veertigers is er nog ruimte voor groei. Er zijn ook nog wat kleinere spelers zoals Ziggo Sport Totaal die het goed doen. Dit abonnement zit gratis bij het quadplay-aanbod van de kabelaar. Amazon Prime Video is in Nederland slechts een kleine speler op de on-demand markt, maar weet wel de twintigers te interesseren. Hetzelfde geldt voor Film1.

Apparaatkeuze

Het kijken van on-demand gebeurt steeds meer mobiel, mede dankzij de steeds grotere databundels en betere apps om te kijken. Van de twintigers kijkt 56 procent via een televisie. De overige 44 procent pakken er een desktop, laptop, tablet of smartphone bij. Het aantal minuten per dag dat naar series, films en documentaires gekeken wordt is in de afgelopen twee jaar ongeveer verdubbeld van 15 minuten per dag eind 2015 tot 27 minuten per dag. Vooral tieners en twintigers zijn de afgelopen kwartalen meer on demand gaan kijken.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Met deze Odido aanbieding ontvang je tot tien maanden lang dikke korting

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

Windows 11 24H2 Release Preview opnieuw beschikbaar zonder Recall

Microsoft onderbrak verrassend de distributie van de Release Preview van Windows 11 24H2 afgelopen week. Nu is de Windows 11 24H2 Release Preview weer...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er