Omscholingstraject Make IT Work strijkt neer op Media Park Hilversum

Alieke van Sommeren
0

Het omscholingstraject Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam strijkt op maandag 12 november 2018 officieel neer bij MyBit op het Media Park in Hilversum. 

De nieuwe lichting van 25 cursisten start in Hilversum in een gloednieuwe omgeving. Softwareontwikkelaar MyBit verhuurt een deel van zijn pand aan de Hogeschool van Amsterdam. De software-engineers van MyBit verzorgen een deel van het lesprogramma.

Make IT Work loopt sinds de start in 2015 als een trein. De vraag naar specifieke digitale vaardigheden groeit sneller dan het huidige aanbod bij kan houden.

De Eurocommissaris voor Digitale economie en samenleving stelde het programma als voorbeeld voor andere EU-landen op het gebied van het aanleren van digitale vaardigheden. Diens Nederlandse vertegenwoordiger Tineke Netelenbos noemt Make IT Work een geweldig initiatief.

“Het geeft mensen de kans om te werken in een sector waar ze in eerste instantie niet voor gekozen hebben, maar die bij nader inzien een heel interessante en toekomstgerichte werkkring biedt. Make IT Work is opgenomen in een Europees boekje met negen voorbeeldprojecten. Ik hoop en verwacht dat het programma Europese navolging krijgt.”

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er