Office voor iPad

Noud van Kruysbergen
0

ct_officeWe moesten er lang op wachten, maar nu heeft Microsoft eindelijk drie van zijn Office-programma’s voor de iPad (vanaf iOS 7) uitgebracht: Word, Excel en PowerPoint zijn gratis uit de App Store te downloaden, maar dan kun je er alleen Office-documenten mee bekijken.

Om documenten te kunnen bewerken of nieuwe te maken, heb je een abonnement van Microsofts clouddienst Office 365 nodig, vanaf 100 euro per jaar. Voor dat bedrag kun je als privégebruiker Office 365 op maximaal vijf pc’s of Macs en op vijf tablets (inclusief de iPad) gebruiken.

De centrale bedieningsinterface van de Office-apps voor de iPad is het van Windows bekende lint (de ribbon). Verder leunen de apps echter zeer dicht tegen de van iOS bekende bedieningsconcepten aan. Daarbij heeft Microsoft ook op de details gelet. Een uitgeklapt selectiemenu klapt automatisch dicht als het virtuele toetsenbord openklapt. Met speciale toetsenbordlay-outs gaat het invoeren van formules in Excel makkelijker.

Veel van de functies in het lint zijn grijs en dus onbruikbaar, maar sommige geavanceerde functies van de desktopversie zijn bewaard gebleven, zoals het weergeven van revisies en opmerkingen in Word. Dan kun je in ieder geval zien wie wat gewijzigd heeft.

Tegelijk hiermee kondigde Microsoft aan dat het vorig jaar zomer geïntroduceerde Office Mobile voor de iPhone voor privégebruik voortaan gratis is. Dat was eerst alleen in combinatie met een Office 365-abonnement beschikbaar. Met die app, die ook op de iPad draait, kun je Excel-, Word- en PowerPoint-documenten bekijken en beperkt bewerken. De bestandsuitwisseling met de Office-apps verloopt via Microsofts cloudopslagdienst OneDrive.

Meer info: http://office.microsoft.com/nl-nl/products/microsoft-office-365-voor-thuisgebruik-premium-kopen-FX102853961.aspx

Deel dit artikel

Lees ook

Winactie: Logitech Pro Keyboard t.w.v. €130

Tijd voor de aftrap van een maand lang prijzen weggeven: tot 16 december  houden we twee winacties per week! De eerste winactie van de week start op m...

Eerste Intel-NUC’s met 6-core-processors in de startblokken

Intels NUC10-generatie Frost Canyon moet in december 2019 verschijnen en voor het eerst 64 GB DDR4-RAM ondersteunen.

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er