Nvidia overtreft verwachtingen ondanks krimpende markt

Daniel Dupré
0
nvidia opening

(Bron: Nvidia)

Ondanks een krimpende omzet heeft Nvidia het afgelopen kwartaal de verwachtingen overtroffen. Door het onverwacht positieve resultaat steeg de waarde van het aandeel van het bedrijf afgelopen donderdag met meer dan zes procent.

De omzet daalde volgens het persbericht van Nvidia in het afgelopen kwartaal met 17 procent ten opzichte van vorig jaar met een krappe 2,6 miljard US-dollar. De omzet was desondanks hoger dan analisten hadden voorspeld. Bovendien was het een groei van 16 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Dit voedde de hoop dat Nvidia weer in de lift zit. Ondanks dat halveerde de winst zich en kwam op 552 miljoen dollar uit.

De omzet van grafische kaarten voor het gamingsegment daalde met 27 procent naar 1,3 miljard dollar. Dit is ook weer een gevolg van het einde van de Bitcoin-boom. Door de crash van de digitale munt zakte ook de verkoop van grafische kaarten in, waarmee cryptominers Bitcoins genereerden. De omzet van chips voor rekencentra kromp met 14 procent naar 655 miljoen dollar.

 

 

Meer hardwarenieuws vind je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er