Nvidia lanceert Nvidia Studio

Daniel Dupré
0
NVIDIA studio

(Bron: Nvidia)

Nvidia heeft Nvidia Studio aangekondigd. Nvidia Studio combineert RTX-gpu’s met de gespecialiseerde Nvidia Studio Stack SDK’s en speciaal daarvoor ontworpen Studio Drivers. Het doel is om hardware en software beter samen te laten werken om applicaties beter en soepeler te laten lopen.

Er zijn inmiddels al 17 RTX Studio laptops aangekondigd van zeven verschillende pc-fabrikanten. Dit gebeurde op de Computex in Taiwan. De laptops zijn voorzien van hardware en software om aan de eisen van Nvidia voldoen en daarmee de ‘RTX Studio badge te verdienen’, aldus Nvidia.

Volgens Jason Paul, general manager van GeForce software en technology bij Nvidia, vormt “NVIDIA Studio een team met RTX GPU’s, waardoor real-time ray tracing, AI processing en hoge-resolutie video editing mogelijk gemaakt wordt, geruggensteund door high-end software die tegemoet komt aan de eisen van de top creators van vandaag de dag. De nieuwe RTX Studio laptops vormen de perfecte tool voor creatievelingen en creators die desktop-class prestaties verlangen terwijl ze onderweg zijn.”

De laptops zijn uitgerust met Quadro RTX 5000, 4000 en 3000 gpu’s en GeForce RTX 2080, 2070 en 2060 gpu’s. De Quadro RTX 5000-based laptops hebben 16 GB grafisch geheugen. Een aantal van de laptops zijn voorzien van 4K precision displays en Nvidia Max-Q technologie.

Nvidia Studio Stack is software die bestaat uit Studio SDK’s en API’s voor app-developers en NVIDIA Studio Drivers voor creators. Nvidia Studio Drivers worden getest en geoptimaliseerd wanneer er nieuwe versies verschijnen van applicaties van onder andere Adobe, Autodesk, Avid, Blackmagic Design, Epic, Maxon en Unity.

RTX Studio laptops zullen in juni verschijnen van fabrikanten als Acer, ASUS, Dell, GIGABYTE, HP, MSI en Razer. Prijzen zullen starten van $1599 en variëren afhankelijk van ontwerpen, design en regio’s.

 

Lees meer interessante artikelen in c't 08-09/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er