Nvidia kondigt augmented-reality filters voor live-streaming aan

Daniel Dupré
0
nvidia livestream

(Bron: Nvdia)

Nvidia heeft de Nvidia RTX Broadcast Engine aangekondigd. Dit is een verzameling nieuwe SDK’s voor speciale greenscreen-, augmented reality- en style-filters die op basis van kunstmatige intelligentie worden berekend. Voor de verspreiding van de technologie werkt Nvidia samen met streaming app-ontwikkelaars die de technieken in hun software en plug-ins integreren.

De nieuwe SDK’s bestaan uit de RTX Greenscreen, waarmee de achtergrond in een webcamfeed in real-time kan worden verwijderd. In de livestream is dan alleen het gezicht en lichaam van de spreker zichtbaar terwijl de achtergrond door een ander beeld wordt vervangen. Het RTX Greenscreen AI-model analyseert zelfstandig het beeld en begrijpt welk deel van het beeld de mens is en welk deel de achtergrond. Greenscreen is een begrip uit de filmindustrie, waarbij bijvoorbeeld acteurs een scène voor een groen doek spelen, waar achteraf een andere achtergrond op kan worden geprojecteerd. Gamers kunnen op deze manier een greenscreen gebruiken, zonder er daadwerkelijk een te hoeven hebben.

Een andere nieuwe SDK is de RTX AR. Deze kan gezichten detecteren en de ogen en mond volgen, waardoor er met een standaard webcam in realtime augmented reality-effecten, zoals een avatar, op het beeld toegepast kunnen worden.

Daarnaast zijn er nog de RTX-stijlfilters. Deze gebruiken een AI-techniek die Nvidia Style Transfer noemt. Daarmee kan het uiterlijk van een webcamfeed worden getransformeerd op basis van een ander beeld. Je kunt dan een videofeed vormgeven op basis van een afbeelding, schilderij of game-art.

Nvidia doet de aankondiging op de vooravond van TwitchCon 2019, de jaarlijkse conventie voor het livestreaming videoplatform in San Diego.

 

Meer informatie over web-technieken vind je in c't magazine dec/2021

Deel dit artikel

Lees ook

Gigabyte presenteert G262 High Performance servers.

GIGABYTE kondigde twee nieuwe HPC-servers met ingebouwde accelerators aan, de GIGABYTE G262-ZO0 voor de AMD Instinct™ MI200 accelerator en de G262-IR0...

Nvidia GeForce RTX2060 gaming grafische kaart – nieuwe versie

Nvidia brengt een nieuwe editie van de GeForce RTX2060 grafische gaming kaart uit, met meer geheugen, vermogen en extra shader cores.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er